Gelozia îți distruge relația

121
Gelozia îți distruge relația - cumitidistrugegelozia-1393242154.jpg
Gelozia și iubirea merg mână în mână dar asta nu înseamnă că fac și casă bună! Cum să îți controlezi nesiguranța pentru o relație armonioasă.


Gelozia pozitivă


"Gelozia într-o relație este ca sarea în bucate. Puțină poate spori savoarea dar prea multă poate să strice plăcerea și în anumite circumstanțe îți poate pune viața în pericol." Maya Angelou


Cu alte cuvinte, gelozia poate fi un factor pozitiv într-o relație. Singurul fapt care determină dacă are o influență pozitivă sau negativă este felul în care este exprimată și cum i se răspunde. Dacă gelozia te face să fii mai atentă cu partenerul și mai grijulie, pentru că nu vrei să îl pierzi, atunci este un lucru bun. Dar atunci când se ajunge la certuri și accese de furie fără motive temeinice poate determina relația să se curme brusc. Din păcate exemplele negative sunt cel mai des întâlnite, așa că trebuie să învățăm să ne ținem nesiguranța în frâu.


Ești geloasă fără motiv?


Iubitul tău nu ți-a oferit niciodată motiv să fii geloasă sau suspicioasă în privința altei tipe dar tu ești mereu în alertă când apar alte femei în jur. Simți nevoia să îl controlezi: unde se duce, cu cine se duce, cât stă și îl suni să îl verifici din oră în oră. Nu ți-a oferit niciodată niciun motiv de îndoială și tu îl tratezi ca pe un infractor. Cât crezi că va mai îndura aceast tratament injust?
Ce se poate întâmpla.


Ești geloasă pe colega lui de la job și îl iei mereu la întrebări în privința ei. Ajungi să ai crize de gelozie dacă vezi un comentariu de la ea pe profilul de Facebook sau dacă vezi cel mai inocent mesaj în telefon, pe care îl interpretezi într-un mod total fantezist. Este posibil ca din cauza presiunilor tale "sigur mă înșeli cu Cristina" ca el să ajungă să ia în considerare această variantă din cauza ta. "Dacă tot sunt acuzat pe nedrept, de ce să nu o fac, atunci"?


Ești geloasă cu motiv
Dacă partenerul tău are antecedente atunci există, într-adevăr, riscul de a "călca strâmb" din nou. Cu toate astea, nu este o regulă generală, iar dacă acesta ți-a oferit destule motive să îl crezi că istoria nu se va mai repeta, atunci ar fi cazul să renunți la crizele de gelozie. Relația voastră trebuie să fie construită pe încredere, altfel nu aveți niciun viitor împreună.(sursa:www.cosmopolitan.ro)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Februarie 2014
Stire din Life and Style : Și cuplurile fericite dorm separat?
Marţi, 25 Februarie 2014
Stire din Life and Style : Cum să primesti un compliment
Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Stire din Life and Style : Iubitule, vreau o partida perfecta de sex!
Pagina a fost generata in 0.3938 secunde