Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

329
Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței - ceochelari-1398241506.jpg
Un accesoriu menit a-ți proteja ochii de razele ultraviolete, ochelarii de soare trebuie aleși în funcție de forma feței, așa încât să sublinieze trăsăturile celei care îi poartă. Dincolo de importanța pe care o au pentru sănătatea ochilor noștri și fiind, totodată, o armă pe termen lung împotriva ridurilor din jurul ochilor, ochelarii de soare trebuie să îndeplinească și criteriul estetic, pe lângă cel calitativ.


Ochelari de soare pentru fata pătrată/dreptunghiulară


Persoanele cu o formă pătrată a feței, cu un maxilar pronunțat și bărbie alungită, ar trebui să aleagă ochelari de soare cu formă rotundă, atât a lentilei, cât și a ramei. Astfel, dacă lungimea fetei este aproximativ egală cu lățimea, optează pentru ochelari de soare care să-ți alungească fata, cele mai potrivite modele fiind cele tip fluture, ovale sau rotunde.
Ochelari de soare pentru fata ovală


Dacă ai chipul oval, adică ai lungimea fetei este cât lățimea plus jumătate, te poți considera norocoasă pentru că poți purta orice model de ochelari de soare îți place. Nu trebuie să ții cont de nici un fel de criteriu pentru că nu vei fi dezavantajat nici dacă porți ochelari de soare de forma rotundă, pătrată, cât eye (lentila rotundă și rama ușor alungită spre tâmple) sau tip aviator. Totuși, nu alege ochelari de soare care să-ți acopere jumătate de față și orienteaza-te spre modele de dimensiuni medii, așa încât să nu-ți fie alungită fata și mai mult. Ochelarii model tocilar sunt printre cele mai potrivite modele pentru chipurile cu formă ovală.
chelari de soare pentru fața rotundă


Rotund pe rotund nu merge, așa că este exclus să alegi ochelari de soare model John Lennon dacă ai forma feței precum cântăreață Adele. Persoanele cu chipul rotund au lungimea fetei aproximativ egală cu lățimea, iar ochelarii de soare cu formă rotundă sau pătrată le dezavantajează. Optează pentru modele de ochelari care au rame dreptunghiulare, însă nu supradimensionate, ci doar ușor mai late decât pomeții.
Ochelari de soare pentru fata în formă de inimă


Chipurilor rotunde alungite de o bărbie micuță și proeminentă, întocmai ca o inimă sau ca un diamant, li se potrivesc ochelari de soare tip cat-eye (n.r.ochi de pisică), cu rame groase în partea superioară, alungite spre tâmple.
Tu ce tip de ochelari de soare porți?(sursa:www.marieclaire.ro)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Life and Style : Cum sa fii o iubită mai bună
Pagina a fost generata in 0.508 secunde