5 lucruri pe care nu le-ai făcut niciodată de CRĂCIUN. Ai putea să le încerci!

362
5 lucruri pe care nu le-ai făcut niciodată de CRĂCIUN. Ai putea să le încerci! - sarbatorifericite36197700-1387885888.jpg
Te-ai gândit vreodată că SĂRBĂTORILE pot fi petrecute altfel? Că nu trebuie să te înghesui în magazine, că nu trebuie să îți cumperi ultimul model de telefon. Că nu trebuie să îți programezi din toamnă excursia visurilor tale, care s-ar putea dovedi o dezamăgire? Iată câteva idei un pic mai diferite...

1. Călătoria neașteptată

Pleacă în ajun de Crăciun de acasă într-o călătorie neplanificată. Hotărăște-te în dimineața aia unde și cum - cu avionul, mașina, trenul sau bicicleta (da, bicicleta). Cheltuie mai mulți bani dacă ai și poți ajunge la Budapesta sau Viena. Dar nu este neapărat să treci granița. Du-te la munte sau măcar ieși din oraș, rătăcește printr-o pădure din împrejurimi câteva ore, ieși din ritmul obișnuit.

2. Vizita surpriză

Vizitează-ți părinții fără să le spui în prealabil că vei sosi pe capul lor de Crăciun. Vă imaginați cum se vor simți.

3. Revoluția din 1989

Folosește vacanța de Crăciun pentru a citi ceva sau pentru a viziona documentare despre Revoluția din 1989. Asta dacă nu ai făcut-o până acum, firește. Încearcă Videograme dintr-o Revoluție, de Andrei Ujică, un film excelent. Sau citește articole din presa străină, spre exemplu acest articol din New York Times, publicat în decembrie 1989.

4. Cadoul pentru un necunoscut

Cumpără un cadou, poate mai multe, nu trebuie să fie valoros, dimpotrivă. Cumpără dulciuri, un fular, niște mănuși, șosete de lână, o cutie muzicală poate? Du-te la cel mai apropiat spital, găsește pe cineva care își petrece Sărbătorile într-un salon și încearcă să îi faci ziua mai frumoasă. Încearcă la o casă de copii sau la o vecină mai nevoiașă de pe scară.

5. Cadoul lipsă

Pentru unii ar putea să fie o experiență extremă. Pentru alții este o normalitate. Cum ar fi să treci printr-un Crăciun fără  cadouri? Inclusiv fără cele cumpărate de tine. Fără iPad, telefon, consolă, televizor etc. Cum ar fi să nu-ți dorești nimic material de Crăciun? Poate că va fi bine, poate că așa vei avea altfel de SĂRBĂTORI FERICITE!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru prieteni
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum recunoști carnea proaspătă
Pagina a fost generata in 2.5053 secunde