10 reguli pentru o relație fericită. Tu câte dintre ele respecți?

346
10 reguli pentru o relație fericită. Tu câte dintre ele respecți? - 10regulipentruorelatie-1390733030.jpg
O relație sănătoasă și fericită nu există, pur și simplu, ci se construiește pas cu pas. Mai jos ți-am pregătit 10 recomandări care te pot ajuta să îți găsești împlinirea în cuplu.


1. "Îmi pare rău". Dacă ai greșit, dacă nu vrei să te culci supărată, cere-ți scuze. În timpul certurilor, ne concentrăm poate prea mult gândindu-ne cine are dreptate și uităm că jucăm în aceeași echipă. Contrar a ceea ce ne-nvață filmele romantice, când iubești trebuie să-ți ceri scuze.


2. Plânge-te prietenelor, nu iubitului. Când vorbești despre probleme, creierul eliberează un hormon care te face să te simți bine și scade nivelul stresului. Asta în cazul femeilor, pentru că pe bărbați îi obosește și-i frustrează. Descarcă-te la o cafea cu prietenele, iar lui poți să-i ceri eventual o soluție.


3. Mănâncă și fă sport ca și cum ai fi single. Desigur că avem impresia că el ne va iubi indiferent de modul în care arătăm, de riduri și de celulită. Realitatea stă însă cu totul altfel, pentru că pantalonii uzați de pijama care se mulează îngrijorător de mult pe șoldurile tale transmit un mesaj pe care nici un bărbat nu vrea să-l audă: "Nu mai fac nici un efort în această relație."


4. Întreabă. Multe relații se sfârșesc pentru că nici unul n-a avut curaj să pună întrebări la momentul potrivit. Vrei să știi ceva? Întreabă-l înainte de a dezvolta tot felul de scenarii fanteziste în minte.


5. Fii aventuroasă. Dacă plictiseala s-a cuibărit deja lângă voi, e cazul să acționezi. Învățați o nouă limbă, planificați o excursie, schimbați restaurantul. Nu e nici o problemă dacă spontaneitatea nu e calitatea ta principală, uneori e de ajuns să sugerezi un lucru nou.


6. Renunță la comparații. Cu tine de acum 10 ani, cu prietena, verișoara, colega de la birou. E toxic, iar nesiguranța nu e deloc sexy. În loc să te întrebi ce fac alții, întrebă-te ce faci tu, dacă ai făcut ce ți-ai propus, dacă ai ajuns unde-ți doreai.


7. Ceartă-te politicos. Pornești la drum cu ideea că nu te vei certa niciodată, dar de ce mai multe ori se întâmplă și asta. Așa că impune-ți niște reguli pentru că e ușor să-ți pierzi capul în timpul unei discuții în contradictoriu și de multe ori ajungi să spui lucruri pe care le regreți a doua zi. Evită certurile în public și limbajul pe care nici tu n-ai vrea să-l auzi.


8. Trăiește în prezent. Dacă ești cu gândul la trecut, fie că el poartă numele celui care te-a părăsit sau te-a ignorat, atunci degeaba te aștepți ca lucrurile să meargă bine. La fel, dacă proiectezi un viitor idilic, pierzi contactul cu realitatea. Nu-ți spune că lucrurile se vor rezolva de la sine peste un an sau doi, în timp ce plăsmuiești cât de fericiți veți fi. Dacă există o problemă, rezolv-o acum, nu aștepta să treacă timpul. Dacă totul e roz, bucură-te de asta în loc să-ți creezi obsesii despre cum poți avea și mai mult.


9. Oferă. Nu trebuie să-ți vinzi un rinichi pentru a-i face un cadou. De la un masaj când e obosit la ceva haios fără absolut nici o ocazie, uneori tocmai aceste gesturi neașteptate contează mai mult. A avut o zi stresantă? Scoate-l la restaurantul lui preferat, oferă-i niște bilete la meci.


10. Fă-ți timp pentru săruturi, mângâieri, îmbrățișări. Nu ai nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a începe ziua cu un zâmbet. Îmbrățișează, sărută și mângâie cât de des poți, chiar dacă nu face parte din preludiu. Știai că în doar 20 de secunde corpul tău începe să elibereze hormonul fericirii, oxitocina? Sau că acest hormon "sudează" cuplurile, îi face pe parteneri să se simtă iubiți?(sursa:www.perfecte.ro)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2921 secunde