Rețete chinezești

801
Orez chinezesc
Ingrediente: orez cu bob lung sau prefiert, ardei gras roșu, ardei gras galben, morcov, mazăre, ciuperci, un ou, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Morcovul, ardeii și ciupercile se taie bastonașe și feliuțe. Se încing trei linguri de ulei de măsline în tigaie și se călesc legumele la foc mare 2-3 minute. Se adaugă orezul bine scurs și se călesc împreună încă trei minute. Se adaugă oul și se amestecă bine. Se adaugă piper după gust și sosul de soia (după gust). Se servește cald, simplu sau ca garnitură la preparate chinezești.

Pui în sos dulce-acrișor
Ingrediente: 2 ardei grași sau gogoșari tăiați felii subțiri, un morcov tăiat felii, un brocolli tăiat după preferințe, 10-20 păstăi verzi tăiate jumătăți, 6-7 ciuperci tăiate felii, pieptul de la doi pui tăiat cuburi, 1/2 pachet de spaghete sau tăieței chinezești.
Pentru sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, o linguriță oțet, o linguriță zahăr, sare și piper.
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi, apoi se pune într-o tigaie împreună cu legumele și se călesc în puțin ulei până gustați legumele și vedeți că nu mai sunt tari, dar nici prea moi (10 minute e de ajuns). Se adaugă apoi sosul obținut din amestecarea ingredientelor. Se ține amestecul pe foc încă două minute. Se adaugă sare și piper. Între timp, se fierb pastele sau tăiețeii și se scurg de apă, se așează în farfurie și peste ele se toarnă legumele și puiul amestecate cu sosul.

Fructe prăjite
Ingrediente: două banane, un măr, două felii de ananas, 80 gr făină, 6 linguri de apă, o linguriță praf de copt, un vârf de cuțit de sare, o lingură de zahăr, ulei și miere.
Se curăță fructele de coajă, bananele
se taie rondele, merele fâșiuțe, ananasul sferturi. Se prepară un aluat mai moale
din făină, apă, praf de copt, sare și zahar. Fructele se dau prin compoziție și se prăjesc până capătă culoare aurie.
Se servesc cu zahăr caramel sau miere.

Mâncare chinezească
Ingrediente: 5 gogoșari, 5 castraveți mici, 5 buchețele de conopidă, zahăr, oțet, ulei, sos de soia (chinezesc).
Gogoșarii se taie felii subțiri, castraveții la fel, iar conopida buchețele cât mai mici. Se arde o lingură de zahăr, se adaugă și o lingură de oțet, una de ulei și una de sos de soia, în care se călesc gogoșarii până se înmoaie. La fel se procedează și cu castraveții și conopida. Cine preferă salata picantă poate adăuga și un ardei iute lângă gogoșar.

Orez chinezesc
Ingrediente: orez cu bob lung sau prefiert, ardei gras roșu, ardei gras galben, morcov, mazăre, ciuperci, un ou, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Morcovul, ardeii și ciupercile se taie bastonașe și feliuțe. Se încing trei linguri de ulei de măsline în tigaie și se călesc legumele la foc mare 2-3 minute. Se adaugă orezul bine scurs și se călesc împreună încă trei minute. Se adaugă oul și se amestecă bine. Se adaugă piper după gust și sosul de soia (după gust). Se servește cald, simplu sau ca garnitură la preparate chinezești.

Pui în sos dulce-acrișor
Ingrediente: 2 ardei grași sau gogoșari tăiați felii subțiri, un morcov tăiat felii, un brocolli tăiat după preferințe, 10-20 păstăi verzi tăiate jumătăți, 6-7 ciuperci tăiate felii, pieptul de la doi pui tăiat cuburi, 1/2 pachet de spaghete sau tăieței chinezești.
Pentru sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, o linguriță oțet, o linguriță zahăr, sare și piper.
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi, apoi se pune într-o tigaie împreună cu legumele și se călesc în puțin ulei până gustați legumele și vedeți că nu mai sunt tari, dar nici prea moi (10 minute e de ajuns). Se adaugă apoi sosul obținut din amestecarea ingredientelor. Se ține amestecul pe foc încă două minute. Se adaugă sare și piper. Între timp, se fierb pastele sau tăiețeii și se scurg de apă, se așează în farfurie și peste ele se toarnă legumele și puiul amestecate cu sosul.

Fructe prăjite
Ingrediente: două banane, un măr, două felii de ananas, 80 gr făină, 6 linguri de apă, o linguriță praf de copt, un vârf de cuțit de sare, o lingură de zahăr, ulei și miere.
Se curăță fructele de coajă, bananele
se taie rondele, merele fâșiuțe, ananasul sferturi. Se prepară un aluat mai moale
din făină, apă, praf de copt, sare și zahar. Fructele se dau prin compoziție și se prăjesc până capătă culoare aurie.
Se servesc cu zahăr caramel sau miere.

Mâncare chinezească
Ingrediente: 5 gogoșari, 5 castraveți mici, 5 buchețele de conopidă, zahăr, oțet, ulei, sos de soia (chinezesc).
Gogoșarii se taie felii subțiri, castraveții la fel, iar conopida buchețele cât mai mici. Se arde o lingură de zahăr, se adaugă și o lingură de oțet, una de ulei și una de sos de soia, în care se călesc gogoșarii până se înmoaie. La fel se procedează și cu castraveții și conopida. Cine preferă salata picantă poate adăuga și un ardei iute lângă gogoșar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1704 secunde