Lele, adu sarmalele! Lele!

185
Lele, adu sarmalele! Lele! - foiletonulzileiananiegagniuc1-1485259947.jpg

Articole recomandate

Nu e nuntă, la români, fără sarmale! Nici Căciun, nici Paște, nici sărbători naționale, tradiționale sau creștinești, de amploare. Românul o cere, sarmaua-i la putere!

Sarmaua, caneaua, ocaua, pingeaua, podeaua, "iu-iu-iu și a-ua-ua!", sunt cuvintele care definesc... neamul românesc, când e vorba de petreceri, chef și voie bună. În primul rând ele, sarmelele! Li s-au închinat poeme, s-au scris sumedenie de poezii despre ele, au apărut j’de mii de anecdote, snoave, s-au umplut ceasloave cu ode închinate acestor minunate bucate...


Până și eu, printre câteva sfaturi (glumețe), de ținut cont la ospețe, am scris, ca o regulă de politețe, că la masă, sarmalele care nu încap complet în gură, se vor pune înapoi, în farfurie, cu furie. Și că, eventualele sarmale care cad pe rochia vecinei, se vor servi tot cu furculița. Mai mult, am diversificat modul lor de preparare: pot fi împachetate în foi de varză, foi de viță, dar și foi de cort sau foi de drum... Un prieten al meu, care ochise un serviciu bun și bănos, la o firmă, s-a dus la bos și i-a dus... o oală de sarmale! A obținut postul! Alea chiar au fost sarmale de... post! 


Sunt pe cale a face un elogiu și-o statuie acestor sarmale! O sculptură în piatră sau marmură, reprezentând celebrele sarmale, iar pe soclu să scrie: "Omagiu acestor milenare produse alimentare! Românii lasă goale oale de sarmale. Neuitată recunoștință acestei sarmale, trâim sub stăpânirea domniei sale!"

Hai, c-am luat-o razna! 



Ananie GAGNIUC


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 22 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Mândrie și… prejudecăți
Luni, 23 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Bancuri
Luni, 23 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Horoscop
Luni, 23 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Bine faci  și... ce primești?
Luni, 23 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Obligatoriu,  probă de angajare
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Bancuri
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : O plimbare prin cimitir
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Bunicul și viagra
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Omuleții  de sub pat
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Mai bine Sida decât cancer
Pagina a fost generata in 1.1223 secunde