Finanțele, Guvernul , Poporul și Viitorul, în imaginația copiilor

350
Finanțele, Guvernul , Poporul și Viitorul,  în imaginația copiilor - finanteleguvernul-1524145887.jpg

Articole recomandate

Un copil își întreabă părintele:

- Tăticule! Ce-i aia politică?

Taică-su îi explică:

- Eu aduc banii în casă, sunt: Finanțele. Maică-ta scoate banii, ea e Guvernul. Bunicul are grijă ca toate să fie în ordine, el e Sindicatul. Servitoarea e Clasa muncitoare. Toți au de grijă ca ție să-ți fie bine, deci ești Poporul. Frățiorul care e încă în scutece, e Viitorul. M-ai înțeles, fiul meu?

Copilul nu prea pricepe și îi răspunde că va cugeta la aceasta în timpul nopții. Pe la miezul nopții copilul se trezește din somn, la țipetele de plâns ale frățiorului, care-și făcuse nevoile în scutece. Neputându-l liniști, se hotărăște să se ducă să-și cheme părinții. Pe maică-sa o găsește dormind adânc și nu reușește să o trezească. Ducându-se să trezească servitoarea, îl găsește pe taică-su, care se ocupa de ea, pe când bunicul se holba la ei, filându-i.

Cu toții erau ocupați în ceea ce făceau și nu-l iau în seamă. Așa că fiul se hotărăște să se întoarcă la patul său ca să-și continue somnul. Dimineață taică-su îl întreabă dacă a înțeles pe parcursul nopții ceva despre politică.

- Da! răspunse copilul. Finanțele profită de Clasa muncitoare, Sindicatul îi urmărește pe ascuns, Guvernul doarme, nimeni nu ia în considerare Poporul, iar Viitorul e în rahat. Aceasta-i politica!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Aprilie 2018
Stire din Fun : Blonda  și peștișorul  de aur
Joi, 19 Aprilie 2018
Stire din Fun : Ardeleanul și ploaia
Miercuri, 18 Aprilie 2018
Stire din Fun : Nu-ți mai comand cafea, că te agită!
Marţi, 17 Aprilie 2018
Stire din Fun : Bulă și învățătoarea
Pagina a fost generata in 0.5608 secunde