Ziua Porților Deschise la parchetele și instanțele constănțene / GALERIE FOTO

362
Astăzi, la parchetele și instanțele constănțene a avut loc Ziua Porților Deschise, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Justiției Civile. Prin urmare, zeci de elevi și procurori au avut prilejul de a sta la discuții cu procurorii și judecătorii constănțeni, de a vizita Parchetul Curții de Apel Constanța, dar și sălile de judecată și birourile grefierilor și judecătorilor. De asemenea, ei au avut ocazia să viziteze arestul de la instanțele de judecată, unde sunt ținute persoanele aflate în arest preventiv și ale căror procese sunt pe rol.

Gazdele unui astfel de eveniment au fost, la Parchetul Curții de Apel, procurorul Raluca Georgeta Ceaușu și procurorul general Camelia Elena Grecu, iar la instanțele de judecată magistrații Lucian Lică, Teodor Gheorghe Viorel, Mihaela Mocanu, Emilia Ganera și Ciprian Coadă.

Studenții de anul patru de la Facultatea de Drept din cadrul Universității "Ovidius" s-au arătat interesați de cariera de magistrat și doresc să îngroașe rândurile celor care sunt deja în această branșă. Procurorii și judecătorii au discutat deschis cu elevii și studenții care le-au trecut pragul și au încercat să le arate atât părțile bune ale sistemului judiciar din România, cât și neajunsurile lui. Vizitatorii s-au arătat interesați și curioși vizavi de activitățile care au loc în cadrul acestor instituții, care au rolul să țină în frâu infracționalitatea și să impună respectul față de statul de drept.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3749 secunde