€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Ziua NATO la Constanța. Ceremonie de ridicare a pavilionului NATO în portul militar Constanța

Ştire online publicată Vineri, 05 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
În prima duminică din luna aprilie este sărbătorită Ziua NATO în România. Anul acesta, cu prilejul împlinirii a 15 ani de când țara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Forțele Navale Române organizează duminică, de la ora 9.00, o ceremonie de ridicare a pavilionului NATO în portul militar Constanța.


Prezența partenerilor din Alianța Nord-Atlantică în România va fi marcată prin escala, în perioada 6 - 7 aprilie, în portul Constanța, a navelor din gruparea permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și a vedetei de patrulare HNS „Ritsos” din Grecia. Gruparea SNMG-2 este alcătuită din BGS „Drazki” (Bulgaria), HNMLS „Evertsen” (Olanda), HMCS „Toronto” (Canada), TCG „Yldirim” (Turcia) și fregata „Regele Ferdinand”. Navele vor participa la exercițiul multinațional „Sea Shield 19” și vor ieși pe mare luni, 8 aprilie, pentru o săptămână în care își vor sincroniza toate eforturile în vederea îndeplinirii obiectivelor.
Din anul 2015, Forțele Navale Române organizează și coordonează exercițiul multinațional „Sea Shield”, cu implicarea unor categorii impresionante de forțe, desfășurat în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7591 secunde