Ziaristul Marius Fătu va fi cercetat în stare de libertate

952
Vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat recursul formulat de procurori împotriva deciziei judecătorilor de la Tribunalul Constanța prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă făcută pe numele jurnalistului Marius Fătu și s-a luat doar măsura obligării de a nu părăsi țara.

Din start, acesta a spus că nu vrea să mai dea o altă declarație și că își menține depozițiile date anterior, arătându-se însă deschis să facă orice precizare cu privire la ceea ce este acuzat dacă instanța dorește acest lucru.

Avocatul lui Marius Fătu, Marius Vutcovici, a depus la dosar documente medicale din care rezultă starea precară de sănătate a soției și a copilului minor al acestuia, precum și o serie de recomandări din partea unor persoane care-l cunosc pe inculpat.

De asemenea, a fost depus și un proces-verbal privind o percheziție domiciliară, care se referă la un colet sosit din China pe numele lui Fătu, în care se precizează că nu s-au găsit droguri ori alte substanțe interzise.

Procurorul de ședință a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel admiterea recursului declarat argumentând că la dosar există suficiente probe prin care să se dovedească vinovăția lui Fătu, respectiv faptul că acesta ar fi deținut aparatură cu care ar fi putut contraface carduri bancare, cărți de identitate falsificate, precum și un "adevărat arsenal" privind contrafacerea de valori.

Mai mult, anchetatorii pretind că au informații că Marius Fătu s-ar fi lăudat unor cămătari că ar face bani falși.

Avocatul lui Marius Fătu a susținut însă că, în urma perchezițiilor domiciliare, s-a descoperit aparatură despre care nimeni, în acest moment, nu ar putea spune dacă a fost folosită pentru contrafacerea unor bani. De asemenea, el a mai spus că "la domiciliul inculpatului s-au găsit niște carduri, dar pe ele nu erau nici un fel de date, iar acasă la el nu s-au găsit instrumente prin care respectivele carduri să fie scrise".

Marius Fătu a spus judecătorilor că poate explica prezența oricărui document găsit la el acasă. "Nu dețin tehnică necesară pentru contrafacere. Am o tipografie clasică, un aparat laser nefolosit, sunt ziarist de 17 ani și mi-am dorit dintotdeauna să am tipografia mea", a spus Fătu.

Judecătorii l-au întrebat însă, punctual, pe Marius Fătu despre anumite documente care au fost găsite la percheziție. De exemplu, vizavi de cartea de identitate falsificată găsită în apartamentul închiriat de acesta, el a spus că nu a falsificat-o el și a dat de înțeles că alte persoane care au trecut prin apartament ar fi făcut acest lucru. "De-a lungul timpului, mai multe persoane au trecut prin apartamentul închiriat", a spus Fătu.

Vizavi de încercările de a contraface sigla BNR și alte fonograme, despre care Fătu ar fi declarat la Tribunal că ar reprezenta un "hobby" pentru el și despre care, vineri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au spus că nu pare un hobby tocmai licit, Marius Fătu a susținut că acest hobby al său este încurajat chiar de Banca Națională Centrală.

Vineri după-amiază, magistrații au hotărât respingerea recursului declarat, astfel că cercetările vor continua cu inculpatul în stare de libertate.

Un denunțător "convingător" și-a negociat libertatea prin acuzarea lui Fătu?

Înainte de a se înfățișa în fața judecătorilor, realizatorul TV a transmis un nou punct de vedere mass-mediei, cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul falsificării de bani, încercând să le demonteze.

În scrisoarea sa în format electronic, Marius Fătu arată că a ajuns în atenția Poliției, după ce a fost denunțat de un cunoscut, anchetat deja de oamenii legii. "S-au bazat (n.r. polițiștii) mai mult pe denunțul care a declanșat această vânătoare. Denunț făcut de o persoană care nu și-a probat prin nimic acuzația, dar a reușit să convingă. Probabil disperarea te face extrem de convingător, altfel este greu de explicat cum polițiștii au crezut o persoană care, în încercarea de a-și negocia propria pedeapsă și-a «vândut» un cunoscut, în cazul de față eu, acuzându-l de fapte extrem de grave", s-a destăinuit fostul ziarist. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Primeau pensii în bani falși
Pagina a fost generata in 0.3038 secunde