Zi neagră pe litoral! Trei oameni s-au înecat și unul și-a fracturat coloana

840

Articole de la același autor

A fost o zi neagră, ieri, pe litoral. Trei turiști și-au pierdut viața în valurile periculoase, după ce au ignorat steagul roșu și avertismentele salvamarilor. Un alt tânăr riscă să rămână paralizat, după ce a sărit de pe stabilopozi și s-a lovit la coloană.

Echipele de intervenție și paramedicii au fost în alertă toată ziua și au răspuns la numeroase solicitări, în toate stațiunile. Primul apel a venit în jurul orei 9, din Olimp, unde salvamarii au reușit să scoată din apă un băiat de 18 ani. Din păcate, acesta era deja în stop cardio-respirator și, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi readus la viață.

Două ore mai târziu, a venit un alt apel, de data aceasta de la Costinești, din zona Golful Francezului, unde un alt bărbat, de 40 de ani, fusese scos din valuri de salvamari, în stare de inconștiență. Deși s-a intervenit rapid, paramedicii nu au reușit să îl resusciteze și a fost declarat decedat.

În jurul orei 13, s-a dat alarma și pe plaja din Mamaia, unde salvamarii au adus la mal un bărbat de 60 de ani, și acesta în stop cardio-respirator. Nici pentru el nu s-a mai putut face nimic și, 40 de minute mai târziu, s-a constatat decesul.

Seria tragediilor a continuat și la Eforie Nord. Un tânăr de 22 de ani s-a lovit grav după ce a sărit în mare de pe dig, de pe stabilopozi. A fost preluat de ambulanță cu traumatism de coloană cervicală.

"Nu vă mai aventurați în mare!"

Salvamarii și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța trag un semnal de alarmă cu privire la respectarea indicațiilor.

"Nu vă mai aventurați în mare fără să țineți cont de steagurile arborate în foișoarele salvamarilor! Teribilismul îți poate răpi suflete dragi!", ne îndeamnă cei de la ISU.

Din păcate, bilanțul sezonului estival până în acest moment numără sute de intervenții de salvare, dar și 21 de morți înecați în apele Mării Negre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5352 secunde