Zi însângerată pe șoselele Constanței (imagini șocante)

5261
Zi însângerată pe șoselele Constanței (imagini șocante) - 75d63760f3899a0265ed4cfed9a9ad67.jpg

Articole de la același autor

Bilanț însângerat pentru acest început de săptămână. Patru persoane și-au găsit sfârșitul, ieri, în două accidente rutiere petrecute pe șoselele județului Constanța, în timp ce alte cinci au ajuns la spital cu răni grave.
Vremea nefavorabilă și viteza au fost factorii determinanți, care au băgat în mormânt patru oameni.

Primul accident rutier s-a petrecut în jurul orei 8.40, la ieșire din Eforie Nord. Șoferul unui autoturism Peugeot nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu apă, și a pierdut controlul volanului.
Mașina condusă de Alexe Cristian Dragu, de 33 de ani, din Mangalia, a intrat astfel
în acvaplanare, autoturismul alunecând pe apă ca pe un patinoar. Din nefericire, din cauza vitezei mari, autoturismul scăpat de sub control a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit violent de un autobuz, marca Isuzu, care efectua curse regulate între Constanța și Costinești, condus regulamentar de Nicolae Oravetz, de 31 de ani. În urma impactului, șoferul din Peugeot a murit pe loc, medicii sosiți la fața locului neputând decât să constate decesul.

Trei morți dintr-o lovitură
La 20 de minute după acest accident, o altă tragedie rutieră s-a petrecut pe DN22A, între localitățile Nicolae Bălcescu și Dorobanțu. Inconștiența unui șofer de 23 de ani, aflat la volanul unei mașini puternice, a curmat, într-o fracțiune de secundă, viața a trei persoane nevinovate. S-a jucat de-a Dumnezeul străzilor, de la înălțimea jeep-ului său, mânjind șoseaua cu sângele unor oameni care acum ar fi trebuit să fie acasă alături de familiile lor. Din păcate, soarta este nedreaptă și îi scapă basma curată pe călăii străzilor, la adăpostul unor legi mult prea permisive.
Potrivit poliției rutiere, în data de 15 februarie, în jurul orei 09.00, Gabriel Tancău Petrea, de 23 de ani, din Năvodari, a condus un autoturism de teren marca Mitsubishi cu număr de înmatriculare CT 87 BAU, proprietate personală, pe DN2A, dinspre Nicolae Bălcescu către Hârșova. În apropierea localității Dorobanțu, individul a apăsat puternic pedala de accelerație încercând să facă o depășire, deși afară ploua torențial, carosabilul era acoperit de apă, iar vizibilitatea era scăzută.
Bineînțeles, statutul lui de beizadea cu mașină puternică nu îi permitea să procedeze altfel. Fără să se asigure, Tancău s-a aruncat în depășire deși din sens opus se apropia un autoturism Dacia Logan. Aflați față în față, cei doi șoferi nu au mai putut evita impactul, carosabilul ud făcând ineficientă orice tentativă de frânare. Inevitabilul s-a produs, autoturismele ciocnindu-se frontal. Așa cum era de așteptat, mașina de teren a spulberat Loganul, aruncându-l de pe șosea în câmp.
Deznodământul a fost unul tragic. Șoferul și doi pasageri din Dacie au murit pe loc, în timp ce alte cinci persoane au ajuns la spital, două dintre ele aflându-se în stare gravă.
Astfel, șoferul Loganului, Vasile Zaharia, de 61 de ani, Leonora Florea, de 44 de ani, pasageră pe locul din spate, și Constantin Lepădatu, de 40 de ani, pasager dreapta față, toți trei din localitatea Dorobanțu, au decedat în urma impactului.
De asemenea, Mihaela Nicoleta Dumitrache, de 38 de ani, pasageră pe locul din dreapta spate în autoturismul de teren, a suferit multiple traumatisme și fracturi interne, fiind internată în spital în stare gravă. Tot grav rănită a fost și Maria Gurin, de 32 de ani, care se afla în Logan, femeia suferind o fractură de mandibulă. În spital a ajuns și Cornelia Tancău Petrea, de 45 de ani, pasageră în Mitsubishi, aceasta suferind traumatisme la picioare.
Șoferul vinovat de producerea accidentului a scăpat nevătămat, tocmai apt să dea explicații în fața autorităților pentru fapta lui. Pe numele lui, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate condițiile în care s-a produs evenimentul rutier.
Tragediile rutiere de ieri de pe șoselele Constanței vin la nici două zile de la producerea unui alt accident cumplit, în urma căruia patru persoane au decedat pe loc și alte două se zbat între viață și moarte pe patul de spital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Februarie 2010
Stire din Eveniment : A luat flagrantu-n glumă!
Marţi, 16 Februarie 2010
Stire din Eveniment : Dispărut în drum spre Serbia
Pagina a fost generata in 1.7346 secunde