Zi de sărbătoare pentru jandarmii constănțeni

112
Zi de sărbătoare pentru jandarmii constănțeni - zzzz1333055746-1377867039.jpg

Articole de la același autor

Duminică se împlinesc 120 ani de la intrarea în vigoare a regulamentului de aplicare a Legii Jandarmeriei Rurale. Prevederea cea mai importantă a acestui document era următoarea: 




"Organizarea Jandarmeriei rurale, astfel cum este prescrisă de lege, face din această instituțiune un corp militar, pus la dispozițiunea ministrului de interne, pentru a asigura ordinea și siguranța publică. Ea se mai află sub ordinele ministrului de justiție, ale ministrului public în ce privește atribuțiunile de poliție, precum și sub acela al ministrului de război pentru tot ce se raportă la disciplină, comandament și instrucție militară a trupei". 


Cu acest prilej, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța și Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța organizează activități pentru marcarea așa cum se cuvine a acestui eveniment. În aceste zile, Sala Tradițiilor de la reședința Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța cât și cea de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis găzduiesc expoziții cu fotografii și documente de epocă, care fac referire la acest moment.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4763 secunde