Zeci de turiști și jurnaliști răniți în urma erupției vulcanului Etna

293
Zeci de turiști și jurnaliști răniți în urma erupției vulcanului Etna - vulcanuletna-1489683110.jpg

Articole recomandate

În jur de zece turiști și jurnaliști au fost răniți ușor joi de o ploaie de lavă și de vapori provocată de o explozie la vulcanul Etna, din nou în erupție în Sicilia (sudul Italiei), potrivit media italiene și BBC.


Potrivit media italiene, șase dintre răniți au fost spitalizați pentru contuzii și traumatisme, în special craniene, după această explozie provocată de contactul între lavă și zăpadă la 2.700 de metri altitudine.


"Echipa BBC și mai mulți turiști au fost afectați de o explozie enormă", a povestit pe Twitter Rebecca Morelle, corespondentă științifică a BBC venită să relateze despre noua fază de activitate a celui mai înalt vulcan din Europa. 


"Un flux de lavă amestecată cu vapori a provocat o explozie enormă, iar grupul a fost lovit de o ploaie de pietre incandescente și de vapori. Mulți sunt răniți la cap, prezintă arsuri, tăieturi și contuzii", a adăugat ea.


Echipa ei nu a suferit decât tăieturi și arsuri dar a fost "foarte șocată, a fost cu adevărat terifiant", a adăugat jurnalista, care a salutat eficiența ghizilor și a salvatorilor.


"Să cobori în grabă un munte fiind bombardat de pietre, făcând slalom printre pietre incandescente și vapori fierbinți, este o experiență pe care nu vreau să o mai retrăiesc vreodată", a conchis ea. 


Vulcanul Etna a intrat din nou în erupție miercuri seară, a anunțat dimineață Institutul italian de vulcanologie (INGV).


Această nouă fază de activitate nu perturbă totuși traficul aerian și nu pune pentru moment probleme locuitorilor din împrejurimi, printre care și cei din Catania, al doilea oraș ca mărime din Sicilia. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8643 secunde