Zeci de mii de jucării contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră

156
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali au găsit, cu ocazia unui control la un container sosit din China, zeci de mii de jucării contrafăcute. Administratorul societății comerciale care urma să primească jucăriile este un cetățean chinez, în vârstă de 30 de ani, cu reședința pe raza județului Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 45.074 jucării diverse pentru copii (jucării de plus, jucării gonflabile, cărți de colorat, păpuși), care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 653.730 lei dacă ar fi fost originale.

Totodată, au fost identificate 16.142 jucării diverse în valoare de 1.286.070 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în țară. Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât și cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4823 secunde