Zeci de copii de la o grădiniță privată, internați cu toxinfecție alimentară

169
Zeci de copii de la o grădiniță privată, internați cu toxinfecție alimentară - copii-1559224069.jpg
O grădiniță privată din municipiul Baia Mare a fost închisă după ce 12 copii au fost internați cu toxinfecție alimentară în Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, a precizat, joi, presei, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rareș Pop. 


Potrivit acestuia, situația a debutat la începutul săptămâni, iar miercuri au fost internați în spital, alături de cei 12 copii, și doi adulți. 


"În prima etapă am decis închiderea blocului alimentar ca ulterior să fie luată măsură închiderii temporare a grădiniței (...) Grădinița a fost închisă, întrucât poate reprezenta un focar de toxiinfecție alimentară. Până acum au fost recoltate probe biologice, inclusiv exudat faringian. Au fost recoltate și probe din alimentele consumate. Simptomatologia este similară cu cea de la Salmonella, însă vom ști cu siguranță, probabil, în cursul zilei de luni (săptămâna viitoare n. red.). Inclusiv membri ai personalului din grădiniță s-au simțit rău", a spus Rareș Pop. 


Acesta a mai precizat că starea copiilor și a celor doi adulți conduce spre o evoluție pozitivă, iar unul dintre copii a fost externat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8902 secunde