Zeci de arme cumpărate online din Ungaria, confiscate de Poliție

261
Zeci de arme cumpărate online din Ungaria, confiscate de Poliție - xperchezitii2-1639135528.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de joi, 9 decembrie, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 103 percheziții domiciliare, în municipiul București și 36 de județe, printre care și Constanța, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă calificată. La Constanța au avut loc patru percheziții.

În urma perchezițiilor, la nivel național, au fost ridicate 88 de arme neletale, din categoria armelor supuse autorizării, au transmis polițiștii. Astfel, au fost ridicate în vederea indisponibilizării 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 10 pistoale de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, 2 arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecționată artizanal, 2 arbalete supuse notificării, 2 cartușe letale, 43 de articole pirotehnice, precum și 211 pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. Armele ridicate vor fi supuse unei constatări criminalistice balistice, în vederea stabilirii categoriei din care fac parte.

Reamintim că în perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.513 secunde