Zeci de angajați ai Primăriei Constanța au luat cu asalt Palatul de Justiție (galerie foto)

2590
Zeci de angajați ai Primăriei Constanța au luat cu asalt Palatul de Justiție (galerie foto) - 101180692de1fe87cdd69b3968ec067e.jpg
Ieri dimineață, zeci de angajați din cadrul Primăriei Constanța au invadat Palatul de Justiție pentru a face act de prezență la procesul pe care Sindicatul liber al salariaților din administrația publică locală l-a intentat Primăriei Municipiului Constanța.
S-a scontat, probabil, pe faptul că masele de oameni prezente pe holurile instanțelor judecătorești ar putea "determina" magistrații să emită o soluție favorabilă în ceea ce privește tăierea unor sporuri salariale, pe care Curtea de Conturi le-a considerat ilegale.

Sporuri suspendate, nu tăiate
În fața magistraților Curții de Apel Constanța, avocații arvuniți de angajații din primărie au susținut cauza acestora și au spus că drepturile respective au fost reținute fără temei și că hotărârea emisă de instanța de fond ar fi fost nelegală și netemeinică, cerând astfel admiterea recursului și modificarea sentinței, în sensul anulării dispoziției primarului Municipiului Constanța prin care au fost suspendate sporurile cu pricina.
Apărătorii au făcut referire și la faptul că remunerațiile au fost reduse deja cu 25% și că "salariul trebuie să reprezinte valoarea muncii pe care o depune angajatul. (…) Sunt oameni care au ajuns la salarii de 5 - 6 milioane de lei (n.r. - vechi)", au completat avocații. De asemenea, s-a vorbit și de faptul că sporurile și indemnizațiile ar face parte integrantă din salariu și că în Legea contractului colectiv de muncă se spune foarte clar că instanța este singura care are competența să modifice contractul colectiv de muncă, nu o altă instituție a statului, nici măcar Curtea de Conturi.
Avocatul Primăriei Constanța a spus judecătorilor că, dată fiind decizia Curții de Conturi, care a constatat nelegalitatea unor sporuri, acestea au fost suspendate temporar, până la judecarea cauzei pe fond, dintre Primăria Constanța și Curtea de Conturi. Prin urmare, reprezentanții administrației locale sunt de părere că măsura privind sporurile a fost corect aplicată, fiind una temporară, de suspendare provizorie a indemnizațiilor, până când instanța se va pronunța cu privire la decizia emisă de Curtea de Conturi.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au amânat pronunțarea pentru data de 3 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde