ZBORURI RYANAIR, AFECTATE DE GREVA PILOȚILOR!

134
ZBORURI RYANAIR, AFECTATE DE GREVA PILOȚILOR! - ryanairrando-1536666890.jpg

Articole recomandate

Prima grevă comună a piloților și însoțitorilor de bord ai Ryanair din Germania va provoca miercuri dificultăți companiei aeriene low-cost deoarece ar urma să fie afectate multe zboruri, a afirmat marți Markus Wahl, purtător de cuvânt al sindicatului piloților germani Vereinigung Cockpit (VC), transmit DPA și Reuters

La mișcarea de protest se vor alătura și muncitorii reprezentați de sindicatul german Verdi. Majoritatea celor 400 de piloți și 1.000 de însoțitori de bord care lucrează pentru Ryanair în Germania s-ar putea alătura grevei, a declarat Markus Wahl.

Până acum Ryanair nu a anunțat anulări ale zborurilor pentru miercuri. Avioanele sale din Germania reprezintă aproximativ o zecime din flota sa globală.

Luni, sindicatul piloților germani Vereinigung Cockpit a cerut declanșarea unei greve de 24 de ore în data de 12 septembrie pentru a forța negocieri cu operatorul aerian irlandez în privința condițiilor de muncă și de salarizare.

Mișcarea de protest ar urma să înceapă miercuri dimineață, la 01.01 GMT și să se încheie joi, la 00.59 GMT, afectând toate plecările curselor aeriene din Germania.

Sindicatul Verdi caută să obțină o majorare salarială semnificativă pentru cei aproximativ 1.000 de însoțitori de bord care lucrează în Germania pentru Ryanair și vrea ca operatorul aerian să recunoască legislația germană și să plătească contribuții la asigurările sociale.

În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu de cea mai severă mișcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectați aproximativ 55.000 de pasageri și aproape 400 de zboruri anulate.

Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanșată de piloții Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia și Belgia, care cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor.

Germania a fost țara cea mai lovită de greva piloților Ryanair, fiind afectați 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătățirea plății concediilor de boală și contracte de muncă pe baza țării de origine și a legislației irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8287 secunde