Week-end plin de acțiune în Marea Neagră

907
Week-end plin de acțiune în Marea Neagră - weekend-1489770501.jpg
În acest week-end sunt programate secvențele de debarcare a deta-șamentelor de infanteriști marini români și americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall. Pe mare, forțele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul și Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu și dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu vor simula sprijinul acțiunilor de desant și de respingere a atacului. 


Secvențele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române. La manevre mai participă un elicopter Puma Naval, o ambarcațiune rapidă pentru scafandri, un detașament de scafandri EOD și o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină. 


În plus, Forțele Aeriene Române asigură un elicopter Puma și un avion SPARTAN C 27, Forțele Terestre trimit un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaștere, iar Garda de Coastă intervine cu o navă de patrulare. Partenerii americani participă și cu o companie de infanterie marină și o echipă de suport logistic a Forțelor Navale ale SUA din Europa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3718 secunde