"Week-end negru" pe șoselele constănțene! Trei persoane au decedat

843
2
Week-end însângerat pe șoselele din județul Constanța. Un cuplu, soț și soție, a decedat într-un accident de circulație, pe DN 22, aproape de intrarea în localitatea Lumina. Un alt accident mortal a avut loc în comuna 23 August, o femeie, în vârstă de 70 de ani, fiind lovită chiar pe trecerea de pietoni de către un taximetrist. Ambele accidente au avut drept cauze neacordarea de prioritate, șoferii vinovați având vârste de aproximativ 70 de ani. 


Vârsta înaintată a șoferilor, cât și neacordarea de prioritate s-au dovedit a fi doi factori fatali în ceea ce privește accidentele mortale din week-end-ul trecut. 


Primul accident mortal, soldat cu cinci victime, a avut loc, vineri, în jurul orei 20.10. Un bărbat și o femeie, soț și soție, circulau pe DN22, dinspre Tulcea. La intersecția drumului național cu cel județean, care duce spre localitatea Lumina, bărbatul aflat la volanul unui Tico nu s-a asigurat când a efectuat manevra la stânga. Din sens opus, venea un BMW, care circula cu mare viteză, iar impactul a fost nimicitor. 


Soția șoferului, aflată pe scaunul dreapta al mașinii Tico, a decedat pe loc. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a intrat în stop cardio-respirator, în timp ce se afla blocat între fiarele contorsionate, alături de soția lui. Pompierii ISU "Dobrogea" au intervenit pentru descarcerarea celor doi, iar victima aflată în stop cardio-respirator a fost preluată de medicii SAJ Constanța, care au încercat în zadar să-l readucă la viață pe șofer. Acesta a decedat câteva minute mai târziu, după moartea soției. 


Conducătorul auto al BMW-ului circula cu foarte mare viteză, spun martorii. Este vorba despre un tânăr care se afla în mașină cu trei fete, de cetățenie spaniolă, domnișoare de onoare la o nuntă. Șoferul era chiar fratele mirelui, care le conducea pe fete în loca-litatea Lumina, pentru a se schimba de haine. Cele trei femei au fost rănite ușor și au fost transportate cu ambulanțe SMURD și SAJ la Spitalul Județean Constanța. Șoferul BMW-ului este cercetat pentru ucidere din culpă. 


Femeie lovită mortal pe trecerea de pietoni 


Sâmbătă, la ora 19.58, la 24 de ore după teribilul accident din Lumina, un alt impact se dovedea a fi fatal pe un drum din județ. Cauza este reprezentată tot de neacordare de prioritate și viteză. Accidentul s-a petrecut în comuna 23 August, pe DN 39. Un taximetrist a dat peste o femeie, în vârstă de 70 de ani, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni. Urmele de frânare au măsurat aproximativ 40 de metri, iar șoferul taxiului a oprit la câțiva zeci de metri după "zebră". 


În urma impactului, victima a fost proiectată pe un alt autoturism parcat, rupându-i portiera. În mașina parcată se afla o persoană, care voia să coboare din mașină. Femeia a fost minute bune în stare de incon-știență, medicii SAJ Constanța luptând în zadar pentru viața victimei, care nu a mai putut fi salvată. Taximetristul care a provocat accidentul, în vârstă de 71 de ani, conducea un autoturism Dacia Logan. Acesta le-a precizat polițiștilor că nu a văzut-o pe Gheorghița G., femeia lovită de el pe trecerea de pietoni. 


Potrivit oamenilor legii, în cele două cauze au fost întocmite dosare penale pentru ucidere din culpă. Procurorii de caz vor decide dacă șoferul BMW-ului, respectiv taximetristul vor fi sau nu urmăriți penal. 


Comentează știrea

Lucian
12 septembrie 2016
Articol scris la comanda sau pt. un interes financiar

Este foarte evident că se urmărește disculparea criminalului cu BMW-ul: Vârsta înaintată a șoferilor; bărbatul aflat la volanul unui Tico nu s-a asigurat când a efectuat manevra la stânga. Afirmațiile astea nu sunt altceva decît găselnițe de doi bani care pot fi valabile doar pt. bovizi. Orice șofer, cînd face manevre, se poate asgura doar față de șoferii care circulă cu viteză legală. Dar absolut nici un șofer, oricît de experimentat ar fi, nu se poate asigura împotriva unui criminal de șosea care circulă noaptea ca o torpilă, cu 180 Km/h (sau mai mult) acolo unde viteza lui nu trebuie să depășească 80 km/h (sau chiar mai puțin). Astfel de criminali de șosea ar trebui spînzurați pe marginea drumului. Doar așa s-ar reduce ENORM nr.-ul accidentelor produse de acești nebuni. Altfel, oricare șofer corect împreuna cu membri din familia lui pot devini, oricînd, victime ale unor astfel de criminali și rebuturi abjecte ale societății.

nicu
12 septembrie 2016
bunul simt

Macar atata bun simt aveti si ganditi-va la ce viteza a avut loc impactul la cum arata tico-ul....sunteti total neprofesionisti. In incheierea articolului va durea mana sa scrieti ca este mai mult decat necesar un giratoriu in acea intersectie in conditiile in care noul drum spre Navodari va fi gata la sfantu-asteapta...?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.727 secunde