Vreți să cumpărați o mașină. Știți dacă fostul proprietar a plătit taxa de poluare?

2749
5
Vreți să cumpărați o mașină. Știți dacă fostul proprietar a plătit taxa de poluare? - fondadeverinta-1371390841.jpg

Articole de la același autor

Dacă fostul proprietar al mașinii pe care vreți să o cumpărați a obținut în instanță restituirea taxei speciale de înmatriculare, vi se cere, în calitate de nou posesor, să o achitați! 

Înmatricularea unui autoturism pe numele noului proprietar nu se poate realiza, începând de anul acesta, dacă din dosarul depus de solicitant la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto lipsește o adeverință specială eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Este obligatorie prezentarea adeverinței eliberate de ANAF, prin care să se stipuleze dacă s-a plătit taxa pentru emisiile provenite de la autovehicule, taxa de mediu sau taxa de primă înmatriculare, și nu s-a restituit în baza unei hotărâri judecătorești", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Romeo Tecău, șeful Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto Constanța.

Pe de altă parte, trebuie subliniat că nu este suficientă copia după chitanța obținută de la fostul proprietar, pentru a atesta achitarea taxei, în cazul în care acesta o mai deține. Este obligatorie adeverința emisă de ANAF!

Este obligatorie emiterea adeverinței ori de câte ori se efectuează transcrierea dreptului de proprietate asupra unui autovehicul. Astfel, potrivit cms. șef Tecău, scutirea de la plata taxei respective este aplicabilă doar fostului proprietar.

Noul proprietar e bun de plată!

În situațiile în care fostul proprietar a recuperat în instanță contravaloarea uneia dintre taxele enumerate mai sus, noului posesor al autoturismului i se va solicita achitarea timbrului de mediu, dar și acesta va putea să procedeze precum precedentul și anume să atace taxa în instanță.

Acte necesare pentru înmatriculare

Menționăm că actele necesare pentru prima înmatriculare a unui autoturism sunt: cererea tip, cartea de identitate a vehiculului, fișa de înmatriculare, cu viza agenției fiscale, actul de proprietate, documentele de înmatriculare străine și traduceri legalizate ale acestora, plăcile cu numărul de înmatriculare străin, actul vamal ( dacă vehiculul provine din afara U.E), certificatul de autenticitate - R.A.R (cu excepția vehiculelor noi), inspecția tehnică periodică, polița de asigurare obligatorie, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule achitată la Administrația Finanțelor Publice, taxa de înmatriculare auto - Consiliul Local, contravaloare certificat de înmatriculare - CEC, actul de identitate al proprietarului sau certificatul de înregistrare al firmei, după caz.

În cazul transcrierii unui autovehicul înmatriculat sunt necesare: cererea tip, cartea de identitate a vehiculului, fișa de înmatriculare cu viza agenției fiscale, actul de proprietate, certificatul de autenticitate - R.A.R, inspecția tehnică periodică, polița de asigurare obligatorie, taxă înmatriculare auto - Consiliul Local, contravaloare certificat de înmatriculare - CEC, certificatul de înmatriculare vechi, plăcile cu numerele de înmatriculare, actul de identitate al proprietarului sau certificatul de înregistrare al firmei,după caz, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule achitată la Administrația Finanțelor Publice, dacă este cazul.

Comentează știrea

constantean
17 iunie 2013
nenorociti

Ce oameni nenorociti si ce legi de kacaat !! Daca primul proproetar adovedit ca nu trebuie platita taxa pt masina reepectiva, d c trebuie sa o ia de la capat urmatorii proprietari ? Polueaza masina sau proprietarul ? Deci daca nu se vinde, nu polueaza, incepe sa polueze doar dupa vanzarea catre noul detinator? Daca s-a dat o hotarare pt acea masina , statuk se oftica pe faptul ca pierde si isi incearva norocul cu urmatorul care cumpara masina ? HOTII DRAQULUI !!!!! La masina mea, taxa lu peste era 2500 de euro cand am calculat-o !! Sa muri..ti.. voi, 2500 de euro ???? Cand o mai vand ?? La pu.l,ivara !!!!

marinel
17 iunie 2013
Moarte hotilor !

Toti guvernantii care au introdus aceasta taxa ,ar trebui impuscati , in cap , impreuna cu toti membrii familiei,sa nu mai ramana nicio urma din aceste javre nenorocite.

Lite
17 iunie 2013
O

Toti ministrii care au bagat taxa asta s-au umplut de bani din spagile date de dealerii auto de masini noi, in special modelele low cost - gen dacia, renault, ford etc... Un logan nou full ajunge sa coste peste 10 mii euro, la banii astia pot cumpara un BMW cu 4-5 ani vechime, comparatia dintre jaful ala de Logan si BMW e ca de la cer la pamant.

luky
17 iunie 2013
taxa auto

sa iesim in strada sa.i omorim ca ciocoi nu se satura cit sug de la noi

draghia
23 iulie 2014
taxa

La constanta sau tras statul in piept cu aceasta taxa concret sa inmatriculat masina in 2008 fara taxa Rusine sa va fie magarilor organele superioare dorm si vor bani la buget ,Rusineeeeeeeeeeee

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4042 secunde