Vrei să treci frontiera cu o mașină care nu-ți aparține? Nu îți mai trebuie procură!

1676
Vrei să treci frontiera cu o mașină care nu-ți aparține? Nu îți mai trebuie procură! - faraprocuratreceregranita-1477065716.jpg

Articole de la același autor

"Pot trece frontiera României cu un autoturism înmatriculat în țara noastră, dar care nu îmi aparține? Mai am nevoie de procură în acest sens?", este o întrebare aflată pe buzele multor șoferi care plănuiesc să călătorească în străinătate cu o mașină care nu le aparține. 


Polițiștii au oferit un răspuns în acest sens, și chiar unul pozitiv: "Da, puteți trece frontiera de stat a României cu un autoturism înmatriculat în România, chiar dacă nu sunteți proprietar, dacă îndepliniți condițiile legale. Nu mai este necesară procura pentru a trece frontiera cu un auto-turism care nu vă aparține", ne infor-mează oamenii legii.


Ce spune legea
Potrivit prevederilor art. 82 (1), din Ordonanța de Urgență nr. 195, din 12 decembrie 2002, privind circulația pe drumurile publice, scrie negru pe alb că autovehiculele înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, dacă îndeplinesc condițiile cerute pentru a fi admise în circulația internațională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil în condițiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autoritățile competente ale statelor membre ale U.E. ori Spațiului Economic European sau a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe bază de reciprocitate.


Ce trebuie să știe șoferii
Conducătorii auto trebuie să știe că, potrivit Convenției asupra circulației rutiere încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968, un autovehicul poate circula în traficul internațional dacă este înmatriculat, dar numai pe perioada cât este asigurat pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule, iar conducătorul posedă permis de conducere valabil precum și un certificat valabil care să dovedească înmatricularea vehiculului respectiv.


"La controlul de frontieră, alături de cartea de identitatea sau pașaport și permisul de conducere, trebuie să pre-zentați, pentru autoturismul pe care-l conduceți, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia, Cartea Verde care este asociată poliței de asigurare pentru răspundere limitată RCA, precum și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice. Instituțiile abilitate să vă solicite aceste documente sunt cele cu atribuții de control la trecerea frontierei, precum și cele cu atribuții privind respectarea regimului circulației rutiere", concluzionează polițiștii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Economie : Mozaic economic
Marţi, 20 Septembrie 2016
Stire din Economie : Citroen C1, în România de la 9.400 euro
Marţi, 20 Septembrie 2016
Stire din Economie : Opel se mândrește cu noul Karl Rocks
Marţi, 20 Septembrie 2016
Stire din Economie : Bentley și noua sa "navă amiral"
Pagina a fost generata in 0.4038 secunde