Vrei să te angajezi în Armată? 3.000 de posturi scoase la concurs de MApN în toată țara

6862
3
Vrei să te angajezi în Armată? 3.000 de posturi scoase la concurs de MApN în toată țara - vreisate-1489425737.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării Naționale a publicat proiectul de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari. 


Structurile din MApN implicate în procesul de elaborare a proiectului de ordin au urmărit corelarea prevederilor actelor normative specifice în vigoare privind asigurarea capacității de luptă a Armatei României, optimizarea timpului și a costurilor aferente procesului de recrutare și de selecție a candidaților și crearea condițiilor pentru realizarea unui nivel de pregătire cât mai apropiat de cel al personalului militar în activitate.


Pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofițeri, maiștri militari/subofițeri și gradați/soldați. Criteriile de recrutare vor conține bareme medicale, psihologice și de pregătire fizică, iar diferențierea pe categorii de personal, arme și specialități militare se va face în funcție de nivelul studiilor absolvite.


Responsabilitatea recrutării candidaților va fi a centrelor militare, iar selecția se va face la sediile structurilor militare beneficiare de către o comisie stabilită la nivel de județ și constă în parcurgerea unor probe psihologice și fizice. Candidații declarați "Admis" în urma parcurgerii probelor de selecție efectuează examinarea medicală în unitățile din rețeaua sanitară a Ministerului Apărării Naționale.


Raporturile de serviciu între rezerviștii voluntari și instituția militară se stabilesc pe bază de contract, care se încheie între cel în cauză și comandantul/șeful structurii militare în care urmează să-și desfășoare activitatea, în calitate de reprezentant al MApN.


În modelul de contract pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, prezentat în Anexa nr. 1 a normelor, sunt detaliate toate drepturile celor care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în această formă.


Comentează știrea

florin
14 martie 2017
mapn

Salariu minim cu tot cu sporuri dupa20 de ani.rusine mapn.

Dan
15 martie 2017
Mapn

..... sa fii sa intri in sistemul asta de ... pe bani putini....mai ales ca sgp

Yyy
16 martie 2017
Asta e dreptate?

1450 cu sporuri cu tot după 27 de ani vechime

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde