Vrei să îți înmatriculezi singur mașina? Șoferii trebuie să știe neapărat asta!

1927
1
Vrei să îți înmatriculezi singur mașina? Șoferii trebuie să știe neapărat asta! - 1-1478683706.jpg

Articole de la același autor

Ți-ai cumpărat, în sfârșit, mașina visurilor. Nouă! Ai mers la reprezentanță, ai intrat în posesia documentelor și mai ales a "bijuteriei". Acum, urmează înmatricularea. Ai două posibilități: fie lucrezi cu o firmă de intermediere, fie pe cont propriu. 
Dacă alegi cea de-a doua variantă, trebuie să știi din start că vei avea nevoie de nervi tari. Mai întâi, mergi la RAR. Nu îți trebuie programare, însă pentru parafa cu pricina vei face două drumuri: primul pentru a depune actele, cel de-al doilea pentru a le ridica. În cel mai fericit caz, rezolvi problema după-amiază, la ora 16, deci o zi e dusă. 


Urmează declararea la SPIT, alte cozi, formulare, taxe. Ai mai "îngropat" o zi. Partea frumoasă abia acum începe, cu ANAF-ul. Depui actele pentru a ți se calcula valoarea timbrului de mediu (bani pe care, după noua lege, cel mai probabil, îi vei recupera de la stat eșalonat, în 2-3 ani). Cum socotelile sunt foarte greu de făcut, vei ști cât ai de plată peste fix o săptămână. Bineînțeles că tu afli de pe net în 2 minute cât ai de plată, dar funcționarii statului sunt mai meticuloși. 


Trece și săptămâna respectivă, în care nu ai stat degeaba, ci ai pregătit actele necesare la poliție. Taxe peste taxe, copii după documente etc. Mergi la ANAF, plătești și ai dosarul complet (crezi tu!), așa că te poți îndrepta către Serviciul de Înmatriculări Auto. Grijă mare, să nu faci drumuri inutile! Dacă faci plata la ANAF până în ora 12.00, dosarul la poliție îl depui a doua zi, iar dacă plata timbrului de mediu se face după ora 12.00, dosarul e primit după două zile! Simpla chitanță prezentată la ghișeu nu este suficientă, banii trebuie să se și vadă în "sistem". Deci, răbdare și tutun! 


XXX 


Despre procedura stufoasă de a-ți transfera bonusul poliței RCA de la vechea la noua mașină, în episodul viitor. 


Comentează știrea

cumparator auto
9 noiembrie 2016
inmatriculare auto fara samsari

Vai de capu' nostru de inapoiati ce suntem!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0432 secunde