Vrei să ieși din România cu o mașină cu numere roșii? Iată ce trebuie să știi

29757
Vrei să ieși din România cu o mașină cu numere roșii?  Iată ce trebuie să știi - vreisaiesi-1478020105.jpg

Articole de la același autor

"De ceva timp, am achiziționat o mașină nouă, din reprezentanță, și am primit numere roșii pe ea. Până se eliberează cartea de identitate și talonul, pot să ies cu ea din România?", este întrebarea lui Radu Pre-descu, șofer constănțean.

Polițiștii explică cum stau lucrurile într-o astfel de situație. Concret, potrivit OUG 195/2002-republicată, privind circulația pe drumurile publice, șoferii trebuie să știe că vehiculele pot circula cu numere provizorii până la înmatriculare, pe baza unei autorizații speciale eliberate de autoritatea competentă.

"Potrivit Convenției asupra circulației rutiere încheiată la Viena, la 8 noiembrie 1968, un autovehicul poate circula în traficul internațional dacă este înmatriculat, dar numai pe perioada cât este asigurat pentru cazurile de răspundere civilă, ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule, iar conducătorul posedă permis de conducere valabil precum și un certificat valabil care să dovedească înmatricularea vehiculului respectiv. Astfel, trecerea frontierei cu un autovehicul cu numere de circulație provizorii nu este posibilă, nefiind îndeplinită condiția privind deținerea unui certificat valabil care să dovedească înmatricularea vehiculului", ne lămuresc oamenii legii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde