Vrei să "fentezi" rovinieta, plătești de te ustură buzunarele!

2251
Vrei să
Toți posesorii de autovehicule din România sunt obligați prin lege să aibă asupra lor,
în situația în care utilizează drumurile naționale din afara orașelor, rovinieta, prin care demonstrează că au achitat acest tarif. Este important să cunoaștem valoarea acesteia, către cine se adresează și, mai ales, de unde o putem procura!

Pe întreg teritoriul României, este în vigoare Sistemul Informatic de Emitere a Rovinietei. Este vorba despre rovinieta electronică. Astfel, orice conducător auto care tranzitează rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România poate merge la orice subunitate a Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi (CNADNR), de unde își va cumpăra o rovinietă. Plata se mai poate face la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Poștei Române, UNTRR, precum și la firmele de distribuție Scalla, Speedy, Medina și Pasaj.
Legat de tarife, posesorii de autoturisme sunt obligați să-și procure rovinieta pentru minimum șapte zile. Pentru această perioadă, ei vor trebui să plătească trei euro. Pentru 30 de zile, prețul este șapte euro, iar pentru 12 luni - 28 euro.
Cei care nu-și procură această rovinietă și vor fi prinși "în ofsaid", vor avea de plătit o amendă cuprinsă între 250 lei și 500 lei, plus valoarea despăgubirilor - 28 euro.

11 euro pentru anumite vehicule de transport marfă
La unele tipuri de vehicule de transport marfă, conducătorul auto va plăti, pentru o singură zi, 11 euro. Aici, amenzile sunt mult mai mari, fiind cuprinse între 3.000 lei și 4.500 lei. În ceea ce privește despăgubirile, acestea ating 1.210 euro.

Poliția Rutieră, front comun cu DRDP Constanța
I-am solicitat un punct de vedere șefului Biroului Accidente din cadrul Poliției Rutiere Constanța, comisar Tudorel Dogaru. Acesta a declarat, pentru "Cuget Liber", că instituția pe care o reprezintă a acționat energic, de la începutul anului 2011, împotriva celor care au vrut să se situeze în afara normelor legale.
"Noi facem front comun cu cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța în această chestiune. Cumulativ cu reținerea certificatului de înmatriculare, de la începutul anului în curs, am aplicat 35 de sancțiuni, valoarea amenzilor ridicându-se la 17.500 lei", a spus Dogaru.
Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3016 secunde