Voluntarii Centrului Cultural Corbu au omagiat veteranii teatrelor de operații

230

Articole de la același autor

Tinerii voluntari ai Centrului Cultural Corbu au fost prezenți, miercuri, 11 noiembrie, la Monumentul Eroilor din Corbu, pentru omagierea veteranilor din teatrele de operații. Alături de aceștia au fost militarii de la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană și elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu.

„La eveniment s-a auzit Imnul Eroilor, în onoarea eroului național Slt (pm) Adrian Postelnicu și al celorlalți 29 de eroi căzuți în teatrele de operații din Afganistan, Irak,Bosnia și Herțegovina. Ziua de 11 noiembrie are și o altă semnificație, fiind ziua în care, în anul 2003, am pierdut primul militar în Teatrul de Operații din Afganistan”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural Corbu.

Membru al Grupului naval de Forțe pentru Operații Speciale, Adrian Postelnicu a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului, în data de 22 Septembrie 2013. Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu a fost decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari. A devenit cetățean de onoare al comunei Corbu. Din anul 2020, o stradă din Corbu îi poartă numele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5774 secunde