Mai multe ştiri online:

Vitezomanii prinși pe autostradă, lăsați pietoni pentru 90 de zile

Ştire online publicată Miercuri, 18 Octombrie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
În ultima săptămână, 51 de șoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. În perioada 9 - 15 octombrie, pe autostrada A2, aparatul radar a înregistrat patru șoferi care circulau cu viteze cuprinse între 183 și 196 km/h.

Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv, de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 și 2.900 de lei). De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8357 secunde