Viorica Dăncilă, chemată la DNA

629
Viorica Dăncilă, chemată la DNA - vioricadancilasieuamdatmeditatii-1574340251.jpg

Articole recomandate

Fostul premier Viorica Dăncilă a fost chemată vineri la DNA, informează România TV. Fostul premier Viorica Dăncilă și președintele FR Tenis, Ion Țiriac, se află între persoanele reclamate la Direcția Naționala Anticorupție de către Tudor Iacov privind banii acordați din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open. 


Reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Ion Țiriac, președintele Federației de Tenis, a Vioricăi Dăncilă, fost premier, și a mai multor miniștri din guvernul PSD. El reclamă deturnarea de fonduri publice în organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open. Plângerea a fost înregistrată la DNA în data de 15 noiembrie.

Iacov face acuzații de de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.


Iacov mai precizează că, în conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuală pentru un astfel de turneu se ridică la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara. În plângerea penală, Iacov a scris și faptul că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat la turneul Bucharest Open.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5107 secunde