Viorica Dăncilă: Am cerut ministrului de Interne să meargă la Caracal. Vom lua măsuri foarte ferme

164
Viorica Dăncilă: Am cerut ministrului de Interne să meargă la Caracal. Vom lua măsuri foarte ferme - vioricadncil-1564159776.jpg

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, despre cazul fetei care a fost ucisă în Olt, că ministrul Afacerilor Interne Nicolae Moga se va deplasa la Caracal pentru a avea concluziile anchetei cât mai rapid posibil. Aceasta a spus că vor fi luate măsuri "foarte ferme" în ceea ce privește intervenția autorităților.


"Am cerut ministrului Afacerilor Interne să meargă la fața locului astfel încât să putem să avem concluziile acestei anchete cât mai rapid posibil. (...) Trebuie să luăm măsuri foarte ferme în urma unei anchete, pentru că cei care au greșit trebuie să plătească. Nu există nicio scuză", a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, la Vaslui.


Întrebată dacă șeful Poliției române trebuie să-și dea demisia, prim-ministrul a spus: "Nu pot să vin eu cu sugestii decât după terminarea anchetei. După ce se va întoarce de la Caracal ministrul Afacerilor Interne, va veni la primul ministru, vom vedea care sunt concluziile anchetei și vă asigur că vom lua măsuri foarte ferme".


Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.


Șeful Poliției Române a anunțat că polițiștii de la Caracal au așteptat ordinul procurorului, care era șeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenții puteau interveni în orice moment, odată ce știau locația. "Poliția și cu Parchetul, care erau ajunși acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineața", a afirmat Buda, la Antena 3.


Rămășițe umane au fost găsite în locuința unui mecanic auto din Caracal, percheziționată vineri după dispariția a două adolescente, la interval de câteva luni. Conform oficialilor IGPR, STS a transmis trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0972 secunde