Violențele de la protestul din 10 august, de la București, dezbătute în plenul Parlamentului European

316
Violențele de la protestul din 10 august, de la București, dezbătute în plenul Parlamentului European - proteste-1536253265.jpg

Articole recomandate

Violențele de la protestul din 10 august de la București vor fi dezbătute la începutul lunii octombrie în plenul Parlamentului European, a precizat, la o solicitare a AGERPRES, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană din PE, care a cerut această dezbatere despre "statul de drept în România".

Decizia organizării acestei dezbateri a fost luată joi la Conferința Președinților, din care fac parte liderii grupurilor politice din Parlamentul European. Dezbaterea ar urma să aibă loc la 1 octombrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg din 1-4 octombrie, potrivit grupului politic citat.

"Folosirea violenței de către forțele de ordine române împotriva protestatarilor pașnici este inacceptabilă", a declarat președintele Grupul Verzilor/ALE din PE, Philippe Lamberts.

"Suntem alături de toții românii în lupta împotriva corupției", a adăugat el, într-un răspuns transmis prin email de biroul de presă al grupului.

Lamberts a mai subliniat că grupul politic pe care îl conduce "crede cu tărie în dreptul la libertatea discursului și de adunare pașnică și în lupta împotriva corupției, și de aceea am solicitat o dezbatere privind statul de drept în România".

"Membrii Parlamentului European trebuie să arate că sunt de partea poporului român și că apără valorile europene precum democrația, statul de drept și dreptul la libertatea discursului", a afirmat el.

Potrivit unor surse, este posibil ca premierul Viorica Dăncilă să fie prezentă în Parlamentul European pentru această dezbatere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4309 secunde