Violența și tâlhăriile, în atenția polițiștilor din Constanța

121
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat, ieri, Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța, unde au abordat teme ca absenteismul școlar și siguranța online a elevilor. Pentru prevenirea producerii unor evenimente negative privind folosirea articolelor pirotehnice nedestinate publicului larg, polițiștii au desfășurat activități specifice în cadrul unității de învățământ pentru conștientizarea de către elevi a riscurilor la care se expun.

De asemenea, polițiștii au continuat seria activităților de prevenire a delincvenței juvenile la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța, unde au fost punctate aspecte privind răspunderea penală a minorilor în cazul violenței din școli.

Totodată, elevii au fost informați de către polițiști asupra potențialelor pericole ce pot apărea prin utilizarea materialelor pirotehnice.

XXX

Tot ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități, pe raza Secției 2 Poliție Constanța, conform programelor, proiectelor și campaniilor de prevenire a criminalității implementate, atât la nivel național, cât și local.

Astfel, au fost derulate activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, în special a tâlhăriilor, în cadrul campaniei "Hoții sunt creativi, fii preventiv!". Polițiștii au distribuit materiale informative cu sfaturi de prevenire, astfel ca cetățenii să nu devină ținta infractorilor din cauza neglijenței.

De asemenea, au expus pe raza secției menționate materiale cu caracter preventiv, pentru a face public aspecte din planul județean "Foc de Artificii". Astfel, au fost purtate discuții cu cetățenii cu privire la consecințele utilizării materialelor pirotehnice fără a avea instruirea necesară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.019 secunde