Vine al doilea val? Informații de ULTIMĂ ORĂ despre restricțiile din Belgia

Luni, 25 Mai 2020
1354
Belgia nu va reveni la măsurile stricte impuse în urmă cu două luni, chiar dacă va exista un al doilea val al epidemiei de COVID-19, a anunțat ministrul de interne belgian Pieter De Crem, potrivit agenției Reuters, consultată de Agerpres.

Țara cu 11,5 milioane de locuitori a adoptat, la jumătatea lunii martie, măsuri stricte pentru a încetini propagarea virusului SARS-CoV-2, rămânând deschise doar magazinele alimentare și farmaciile.

"Primele restricții au fost luate pentru a gestiona situația în care am ajuns. Acestea au fost circumstanțe excepționale, dar noi nu am avut niciodată condițiile din Italia sau Spania", a declarat Pieter De Crem.

El a precizat că măsurile de izolare nu înseamnă că spitalele belgiene pot să încalce dreptul oamenilor de a primi asistență medicală.

"Dacă ar exista un al doilea val, cred că ne vom găsi într-o situație diferită, mai exact referitor la testare și localizare. Dar eu cred că putem exclude situația în care să fim nevoiți să revenim la măsuri dure", a subliniat De Crem.

La 3 iunie, guvernul belgian va avea o reuniune cu liderii regionali, reprezentanți ai mediului de afaceri și experți medicali pentru a discuta despre relaxarea suplimentară a restricțiilor, prin care s-ar putea extinde activitățile în sectorul HoReCa.

Pagina a fost generata in 0.3694 secunde