Vin sărbătorile! Atenție la cum folosiți petardele și artificiile

199
Vin sărbătorile! Atenție la cum folosiți petardele și artificiile - vinsarbatorileartificii-1545152991.jpg

Articole de la același autor

În preajma sărbătorilor, mulți tineri își exprimă bucuria bubuind tot felul de pocnitori și petarde, fără să conștientizeze pericolele majore la care se expun prin folosirea materialelor pirotehnice.

Polițiștii constănțeni și-au propus intensificarea măsurilor preventive în mediul școlar, astfel încât să poată fi evitate evenimentele nedorite și accidentările.

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au desfășurat activități informativ - preventive la Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța.

Au fost abordate aspecte privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, precum și aspecte privind prevenirea agresivității și a violenței în mediul școlar.

Având în vedere contextul social în care ne aflăm, polițiștii au considerat oportună abordarea unor discuții libere privind deținerea și folosirea articolelor pirotehnice de către tineri. În acest sens, au fost prezentate categoriile de articole pirotehnice care se pot afla pe piață, precum și condițiile în care acestea pot fi utilizate de către minori. Elevilor li s-au explicat riscurile atât de natură legală, materială, cât și aspecte privind siguranța fizică, la care se pot expune atât ei, cât și apropiații lor, prin folosirea ilegală a materialelor pirotehnice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde