Vin întăriri pentru polițiștii constănțeni. Cum va fi supravegheat litoralul

227
Vin întăriri pentru polițiștii constănțeni. Cum va fi supravegheat litoralul - celmaimicnumarpolitistidetasati-1403716151.jpg

Articole de la același autor

La începutul săptămânii viitoare va ajunge pe litoral prima serie de polițiști detașați din țară, pentru a-i sprijini pe polițiștii constănțeni în asigurarea unui climat de liniște și ordine. Vara aceasta, însă, spre deosebire de anii trecuți, numărul polițiștilor detașați este mult redus. Astfel, dacă în urmă cu câțiva ani erau detașați pe litoral în jur de 600 de agenți, ofițeri și elevi de la școlile de poliție, în sezonul estival 2014 vor fi detașați 33 de polițiști/lună, în perioada 1 iulie - 31 august. Este vorba despre 13 specialiști criminaliști și 20 polițiști de investigații criminale.

"Polițiștii detașați își vor desfășura activitatea în stațiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești, Neptun, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. Restul de efective le vom asigura din județul nostru. Vom delega, pe perioade de câte trei săptămâni, lucrători de ordine publică din subunitățile și posturile de poliție care nu au tangență cu litoralul. Polițiștii vor veni prin rotație", ne-a declarat comisar șef Adrian Rapotan, adjunctul Poliției Constanța.

Avantajul în folosirea polițiștilor constănțeni este faptul că aceștia cunosc zona, a menționat comisa-rul șef de poliție. "Spre deosebire de colegii noștri din țară, care veneau pentru prima dată pe litoral, polițiștii din Constanța cunosc stațiunile, zonele etc.", a adăugat cms. șef Rapotan. E drept, însă, că această modalitate va îngreuna activitatea în restul unităților de poliție, de unde vor fi luați lucrători.

Ca și în anul trecut, nici în această vară nu vor fi detașați polițiști rutieriști. "Vom gestiona cu efective proprii, precum anul tre-cut. Atunci când vor fi zile aglomerate sau evenimente culturale, sportive, vom fi sprijiniți cu efective de la Poliția Capitalei sau Direcția Rutieră, inclusiv cu dotări. Și vom avea sprijinul permanent a Direcției Aviației din cadrul MAI, respectiv elicopterele care ne vor ajuta în gestionarea traficului de pe autostradă și din principalele stațiuni. În aceste elicoptere vor fi ofițeri de la Rutieră, care vor identifica zonele cu probleme și le vor comunica la sol", a mai precizat comisarul șef Adrian Rapotan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde