Video VIDEO / Revoltă la o fermă de sparanghel din Germania. Românii acuză că sunt lăsați fără mâncare și sunt înșelați la bani

685
VIDEO / Revoltă la o fermă de sparanghel din Germania. Românii acuză că sunt lăsați fără mâncare și sunt înșelați la bani - revolta-1587634958.jpg

Articole recomandate

Mai mulți români care se află în această perioadă în Germania, la cules de sparanghel, s-au revoltat, acuzând că angajatorii îi țin închiși și fără mâncare.


O femeie din județul Alba a publicat pe Facebook un video care surprinde o discuție a muncitorilor revoltați cu o femeie, tot româncă, reprezentanta fermierului german, scrie Ziarul Unirea. Oamenii îi reproșează acesteia faptul că le-au fost reținute actele de identitate, că sunt plătiți cu sume mai mici decât cele convenite anterior și că nu primesc mâncare.


Oamenii spun că, inițial, era stabilit să fie plătiți cu 13,30 euro pe oră, însă, la fața locului, au aflat că vor primi 0,65 euro pe kilogramul cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă.


În imaginile de pe Facebook, reprezentanta fermierului german le spune oamenilor că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-și primi actele înapoi. Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania și al cazării asigurate de fermă. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înțelegerea în momentul când au plecat din România și îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.


Femeia care a publicat imaginile spune că au nevoie de ajutor pentru a putea să se întoarcă în România. Oamenii susțin că, dacă nu vor ieși la muncă, trebuie să stea 14 zile în izolare, iar fermierul nu le va mai asigura mâncarea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7839 secunde