Video VIDEO. Record la frontieră: peste 130 de emigranți ilegali, înghesuiți pe un pescador

440
VIDEO. Record la frontieră: peste 130 de emigranți ilegali, înghesuiți pe un pescador - fondrecordlafrontiera1-1410808429.jpg

Articole de la același autor

Un pescador fără pavilion, pe care erau înghesuiți precum sardinele 132 de emigranți, dintre care aproximativ 30 de copii, a fost interceptat, ieri dimineață de polițiștii de frontieră din Constanța. Acesta este cel mai mare grup de emigranți găsit, în ultimii ani, de oamenii legii din Constanța. 


Tot mai mulți locuitori din Orientul Apropiat și Mijlociu fug din calea războiului și-și caută refugiul în statele europene. O dovedesc statisticile cu cifre în creștere, înregistrate de autorități. Emigranții aleg riscul pierderii vieții pe mare, decât moartea sigură din țara proprie, astfel că nu se dau înlături de la a fi îmbarcați, ca sardinele, pe ambarcațiuni de o condiție îndoielnică. 


Ieri dimineață, polițiștii de frontieră au descoperit cel mai mare grup de emigranți, din ultimii ani, care a încercat să intre ilegal în țara noastră. Alerta a fost dată la ora 7.55, de polițiștii de frontieră de la Sistemul Complex de Observare, Supra-veghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR). Aceștia observaseră, la aproxi-mativ șapte mile marine de țărmul din dreptul Mangaliei, un pescador fără pavilion arborat, ce venea dinspre apele bulgărești. "După intrarea în apele teritoriale ale României, analizând condițiile meteo nefavorabile, respectiv faptul că marea era agitată, iar vântul puternic, și având în vedere numărul mare de persoane aflat la bordul ambarcațiunii, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni de salvare pe mare, cu o ambarcațiune a Grupului de Nave Mangalia", a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al instituției. 


Spre locul indicat au pornit șalupa MAI 1103 a Grupului de Nave Mangalia, dar și nava "Albatros" a Centrului Maritim de Salvare pe Mare. Cele două ambarcațiuni au remorcat pescadorul până la țărm, unde emigranții au fost întâmpinați de polițiști și de mai multe ambulanțe. 


Din pescador au coborât 132 de emigranți, dintre care 27 de copii, 21 de femei și 84 de bărbați, cu toții flămânzi și speriați. Autoritățile au stabilit că emigranții sunt de origine siriană, afgană, iraniană și irakiană. Cel mai probabil, aceștia au venit spre România pe filiera Turcia, precum celelalte grupuri de emigranți. Cu toții au fost transportați la sediul Gărzii de Coastă din municipiul Constanța, unde au urmat audieri maraton. După terminarea audierilor, emigranții vor fi încredințați Oficiului Român de Imigrări. 


Menționăm că, până la descoperirea acestui grup, polițiștii de frontieră au ținut calea a 150 de emigranți, de la începutul anului și până în prezent. Dintre aceștia, 50 erau georgieni, 35 afgani, 34 sirieni, șapte irakieni, șase iranieni, cinci somalezi; au mai fost, de asemenea, pakistanezi, armeni și ucraineni. Odată cu emigranții, au fost prinse și 14 călăuze - sirieni, turci sau români -, majoritatea ajungând într-o închisoare din țara noastră. Având în vedere numărul în creștere al emigranților, reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că și atenția acordată problematicii este mai mare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Mii de portofele confiscate
Pagina a fost generata in 1.1964 secunde