Video VIDEO. Drog nou pe piața din România: marijuana africană

360
1
VIDEO. Drog nou pe piața din România: marijuana africană - 1octombriedrognoumarijuanaafrica-1412165867.jpg

Articole de la același autor

Captură considerabilă a procurorilor DIICOT și a polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate: aceștia au reușit să împiedice intrarea pe piața de droguri din România a cantității de 75 kilograme de "khat" - un drog de mare risc, ce conține cathinonă. Potrivit oamenilor legii, drogurile au fost găsite în 100 colete de legume proaspete, importate din Kenia. Coletele de legume, care aveau fiecare aproximativ 500 de kilograme, au fost importate de ABC Vegetal Import Export SRL. 


Oamenii legii au reținut doi suspecți pentru trafic internațional de droguri de mare risc. Este vorba despre Andrei Luchian, de 21 de ani, administratorul firmei importatoare a legumelor printre care au fost găsite drogurile, și Ionuț Ciobanu, de 20 de ani. Cei doi suspecți au fost prezentați Tribunalului București. Magistrații au dispus arestarea preventivă a lui Andrei Luchian, pentru 30 de azi, iar față de Ionuț Ciobanu, au dispus măsura controlului judiciar. 


Potrivit oamenilor legii, efectele consumului acestei plante sunt similare cu cele ale consumului de XTC, iar plantele sunt consumate în special în Europa de Vest de către comunitățile de cetățeni africani.

Aceasta este prima captură de acest gen din România, având un caracter de unicitate, valoarea de piață a drogurilor fiind de aproximativ 90.000 de lire. 
 

"Marijuana africană" este un derivat din planta Catha Edulis, ce conține alcaloizi stimulanți de tip amfetaminic (cathina, cathidina sau cathinona), nocivi pentru organism. Are o eficacitate de scurtă durată, deci trebuie consumat la intervale mici. În Africa de Est și Peninsula Arabiei, consumul de khat surclasează consumul de cafea. Frunzele sunt în general mestecate sau infuzate. Vândut sub formă de "păpușă", khat-ul este deseori consumat în colectivitate de așa-numiții "mâncători de salată". Se consumă cu apă, ceai, mentă sau o băutură gazoasă pentru a facilita înghițirea amestecului lichid.


În primă fază, drogul dă o stare euforică, de excitație, stimulare și de mare locvacitate. Apoi se instalează faza de iluzii și depresia, toropeala, insomnia, lipsa poftei de mâncare. Dacă dependența fizică față de khat este discutabilă, dependența psihică este certă. "Khat-ul" este responsabil de grave tulburări digestive, de boli cardiovasculare și de tulburări mentale ireversibile.



Comentează știrea

alex
2 octombrie 2014
droguri

nu e prima oara in Romania, BCCO Constanta a facut prima captura de KHAT prin 2007-2008. la un cetatean american hayes dc retin eu. dar gaborii aia nu mai sunt ac .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Marijuana strică prietenii
Pagina a fost generata in 0.5812 secunde