Victima incendiului de la Fabrica de Arme ieșise inițial din tinel, dar s-a întors după telefon

172
Victima incendiului de la Fabrica de Arme ieșise inițial din tinel, dar s-a întors după telefon - pl1-1542028071.jpg

Articole recomandate

Femeia care și-a pierdut viața în deflagrația produsă luni la o fabrică de armament din orașul Cugir ieșise inițial din tunelul de testare a muniției, unde a avut loc explozia, dar s-ar fi întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de un incendiu.


"Din câte am înțeles, femeia s-ar fi întors după telefon. Acest lucru i-a fost fatal și a fost surprinsă de către incendiu", a declarat prefectul de Alba, Dănuț Emil Hălălai, care s-a deplasat la fața locului.


O explozie, urmată de incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum, s-a produs luni la Fabrica de Arme Cugir. Inițial, pe baza informațiilor furnizate prin 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a informat că deflagrația ar fi avut loc la Uzina Mecanică Cugir, societate unde se produce tot armament.


Explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniției. O angajată, dată inițial dispărută, a fost găsită carbonizată.


Femeia lucra, potrivit soțului său, de peste trei decenii la fabrica din Cugir.


Incendiul a fost lichidat după două ore, la intervenție participând echipaje ale ISU Alba, Hunedoara și Sibiu. Potrivit reprezentanților ISU Alba, în timpul incendiului ar fi fost constatate în aer și depășiri de substanțe toxice.


La fața locului au ajuns și ofițeri criminaliști și un procuror.


Fabrica de Arme Cugir produce pentru piața civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii și tirului sportiv. Pe segmentul militar, se produc AKM-uri, care fac obiectul contractelor externe.


Uzina din Cugir a fost înființată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier și Oțel. În 2004, societatea s-a împărțit în Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7456 secunde