Viceprimarul și consilierii, caraule pentru prinderea hoților. "Ce să facem, să stăm cu mâinile în sân să ne uităm cum ne fură?"

1294
4
Viceprimarul și consilierii, caraule pentru prinderea hoților.

Articole de la același autor

Situație inedită în comuna constănțeană Cumpăna. În urma numărului mare de furturi săvârșite pe teritoriul localității, primarul Mariana Gâju a dispus ca voluntarii să poată participa activ, în patrule mixte cu lucrători ai Poliției, pentru prinderea hoților. Primii voluntari care au patrulat au fost chiar viceprimarul, consilieri locali, funcționari publici și lucrători ai SC Salubrizare și Gospodărire SRL. Comandantul Postului de Poliției Cumpăna afirmă faptul că există o colaborare, însă voluntarii patrulează doar alături de polițiștii locali. 


"Sunt între 12 și 20 de spargeri săptămânal"
Mariana Gâju, primarul localității, a solicitat ajutor din partea IPJ Constanța, pentru a suplimenta numărul echipajelor în zonă. Până să aștepte ajutorul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, primarul a solicitat sprijinul locuitorilor din Cumpăna, pentru a participa ca voluntari în patrule mixte cu polițiști. 


"Am luat hotărârea de a solicita sprijinul IPJ Constanța pentru a suplimenta ori numărul de lucrători de la postul de poliție, pentru o perioadă de aproximativ o lună. Vrem să intensificăm raziile pe teritoriul comunei, cu specialiștii dumnealor, pentru a încerca să-i prindem pe acești hoți. Pe săptămână sunt între 12 și 20 de spargeri, la casele oamenilor și la agenții economici. 


Îngrijorător nu este că fură pe timpul nopții, ci faptul că ziua, între orele 12.00 și 20.00. Au fost cazuri în care au intrat peste proprietari. Imaginați-vă că sunt bătrâni, copii fără apărare, este un adevărat pericol", a declarat pentru "Cuget Liber", Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 


"Este ceva normal să ajuți autoritățile statului"
Exemplul țărilor occidentale, acolo unde voluntariatul în sprijinul autorităților este o practică normală, ar trebui să fie "împrumutat" și de români, este de părere comandantul Postului de Poliție Cumpăna. Acesta mai adaugă faptul că orice ajutor este binevenit. 
"Este o colaborare, însă nu se patrulează cu Poliția. 


Nouă ne acordă sprijinul, constând în sesizarea problemelor apărute pe raza localității, la un anumit interval de timp. Nu știu dacă se pot implica activ în prinderea hoților. Oamenii au voință și dacă ne vor ajuta să prindem hoții este cu atât mai bine. În Occident, datoria civică este ceva normal, o obligație chiar. Este ceva normal să ajuți autoritățile statului într-o astfel de situație", ne-a precizat agent șef Ovidiu Zisu, comandantul Postului de Poliție Cumpăna. 


Viceprimarul și consilierii locali, primii voluntari 
Florin Neagu, viceprimarul localității, alături de consilierii locali, au fost primii voluntari care au patrulat pe străzi, alături de polițiști locali, în încercarea de a prinde autorii furturilor. Edilul din Cumpăna speră că locuitorii comunei se vor alătura demersului și vor deveni voluntari în această cauză.


"Au fost patrule formate din lucrători de poliție și vicerpimar, consilieri locali, lucrători de la Salubrizare. Înainte de a pleca pe teren, oamenii au fost instruiți. Altceva ce să fac, să stau cu mâinile în sân și să mă uit cum ne fură? Eu am văzut astfel de inițiative în alte țări, dar în România e cam greu cu voluntariatul. Aseară am avut echipe de 16 persoane", Mariana Gâju 


Comentează știrea

cumpanel
4 februarie 2017
de 3 zile

Ziua la munca , venit acasa schimbat haine mai calduroase , pana la 12 noaptea la proteste anti "ciuma PSD " ! Credeti ca o sa gasim timp si pentru a face si treaba autoritatilor din Cumpana ? Parca era vorba de niste camere de supraveghere pe strazile din Cumpana ? Un proiect mort sau o investitie inutila?

Un roman
4 februarie 2017
descumpanel

Protesteaza , protesteaza ca tigani te lucreaza pe la spate

Răspuns la: de 3 zile
Adăugat de : cumpanel, 4 februarie 2017
Ziua la munca , venit acasa schimbat haine mai calduroase , pana la 12 noaptea la proteste anti "ciuma PSD " ! Credeti ca o sa gasim timp si pentru a...
Codrin
5 februarie 2017
Politia este legata la maini

Basescu si regimul lui au facut ca politia sa fie din ce in ce mai slaba.Dupa ,,iesi afara javra ordinara'',razbunarea dementului ce a spurcat functia de presedinte al tarii,s-a razbunat in detrimental sigurantei poporului de care oricum nu I-a pasat niciodata,de la nastere pana azi inclusiv.Politia e cam de forma,arestati sunt mai des opozantii regimului mafiot. E p[lin de calnuri,de bande,de hoti pe cont propriu,pute tara de ei,degeaba... Suntem ca in vestul salbatic,atata ca nu avem voie sa ne aparam singuri,deci e mult mai rau ca atunci. Romania are institutii repressive,cele protective pentru populatie fiind doar de forma,cu actiuni rare si doar asa,sa dea cumva bine pe hartie. In fapt,poporul nu este deloc apparat,doar se mimeaza asta.

cap de creta
5 februarie 2017
saracii din politie

Sunt unii militieni care abia asteapta sa se ascunda dupa ordonanta 13 si sa-ti dea in cap si sa nu-i acuze nimeni si nimic !!! Din pacat am vazut zilele astea suficiente cazuri si militieni care imi dau dreptate !! Mare atenti pe cine luati in brate!!!

Răspuns la: Politia este legata la maini
Adăugat de : Codrin, 5 februarie 2017
Basescu si regimul lui au facut ca politia sa fie din ce in ce mai slaba.Dupa ,,iesi afara javra ordinara'',razbunarea dementului ce a spurcat...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7505 secunde