VIAȚĂ ÎN LUX DUPĂ GRATII, LA POARTA ALBĂ! Cristi Borcea a stârnit taifunul demiterilor în pușcărie

Luni, 02 Martie 2015
996
Neregulile descoperite de șefii de la București la Spitalul Penitenciar Poarta Albă au ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar mai mulți angajați, medici și gardieni, riscă să se aleagă cu dosare penale pentru neglijență în serviciu. 


Activitatea Spitalului Penitenciar Poarta Albă a fost verificată minuțios de mai multe echipe de control ale Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), în luna decembrie 2014, și numeroase nereguli au ieșit la iveală. După cum a subliniat, pentru "Cuget Liber", Monica Pană, purtător de cuvânt al ANP, "nu a fost vizată o anumită persoană încarcerată în unitatea respectivă" (n.r. - cu referire la Cristi Borcea, la vremea respectivă încarcerat în unitatea spital). Din contră, a adăugat reprezentantul ANP, verificările au vizat activitatea medicală, siguranța deținerii și partea economico-financiară. "A avut loc un prim control inopinat în luna decembrie, au fost constatate deficiențe, iar ulterior au fost efectuate mai multe verificări", a adăugat Monica Pană. 


În urma verificărilor, au fost descoperite deficiențe pe toate cele trei aspecte. De exemplu, s-a descoperit că nu erau respectate prevederile legale privind medicamentele "care trebuie supuse unui regim special din punct de vedere al distribuției". 


În consecință, întreaga conducere a Spitalului Penitenciar Poarta Albă a fost schimbată din funcție, începând cu luna decembrie 2014. Astfel, în locul comisarului șef Corina Elena Petrovan a fost împuternicită în funcția de director de penitenciar comisarul șef Monica Pop; în funcția de director adjunct pe probleme medicale, în locul comisarului Georgeta Sofrone a fost împuternicit comisarul Iulian Nicolae Ciucă, iar în funcția de șef serviciu siguranță și regim penitenciar, în locul comisarului șef Marian Anton a fost detașat comisarul șef Viorel Ailincăi, șeful Secției Exterioare Valea Seacă, de la Penitenciarul Poarta Albă. 


Totodată, "a fost sesizat in rem Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța cu privire la infracțiunea de neglijență în serviciu", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ANP. Pe lângă cei trei foști șefi ai spitalului-penitenciar, încă șase angajați, medici și gardieni, au ajuns în atenția comisiilor de disciplină. 


"S-a dispus de asemenea remedierea deficiențelor constatate, iar în prezent monitorizăm în ce măsură cele dispuse sunt implementate", a concluzionat reprezentantul ANP. 


Printre deficiențele constatate și consemnate în raportul întocmit la finalul controalelor, se numără și o serie de favoritisme pentru afaceristul Cristi Borcea, potrivit B1. Astfel, afaceristul ar fi avut în celulă mochetă pe jos, televizor plasmă, un frigider și acces la aparate de fitness. De asemenea, se pare că Borcea ar fi primit o cheie de la gardieni, care îi permitea acestuia accesul într-un loc în care era instalat un telefon. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3712 secunde