Acasă la infractorii Constanței

Viața de constănțean, vecin cu hoți și cocalari

10472
21
Considerat de ani buni printre cele mai rău famate zone ale municipiului Constanța, cartierul CET face, și astăzi, "cinste" renumelui. "Nu mai este ce a fost odată, dar și acum sunt bătăi la orice oră și se fură tot ce se poate", spun localnicii.

Strada Pelicanului - deși îngustă și plină de gropi, este una din arterele principalele ale zonei, fiind preferată de șoferii care se îndreaptă spre oraș, dar în același timp vor să ocolească intersecția Bulevardului Aurel Vlaicu și strada Cumpenei. Locatarii blocurilor de aici au multe nemulțumiri, dar le spun șoptit, de teamă. "Este printre cele mai rău famate cartiere! Este cel mai jegos cartier al orașului. Să vă uitați pe spațiul verde, cum ieșiți din bloc, sunt gunoaie împrăștiate peste tot. Toți bețivanii, aurolacii aici sunt. Chiar zilele trecute am văzut vreo patru sau cinci puștani, nu aveau zece ani, care stăteau în spatele unui magazin și beau. Erau români de-ai noștri, nu romi. Nu mi-a venit să cred, mergeam și mă închinam", ne-a spus George Dragu, un locatar de pe strada amintită mai sus.

Dar una dintre cele mai mari dureri este reprezentată de furtișagurile ajunse deja obișnuință. "Aici se fură orice. Nu există bloc unde să nu se fi spart boxele și să nu fi furat ceva. De la murături, până la biciclete sau alte nimicuri, ce mai pune omul deoparte. Dar dacă ăștia sunt atât de iscusiți în a sparge o yală, cine ne garantează că mâine nu or să intre în casă peste noi?", a reclamat și un bătrânel.

Hoții nu au preferință, admit și polițiștii Secției 5. Fie că este vorba de hainele întinse pe sârme, la uscat, de dulcețurile puse la păstrat în boxe sau de oglinzile retrovizoare ale mașinilor din parcare. Ba chiar borfașii au atacat și mașina unui distribuitor de pizza, pe care l-au lăsat fără "marfă" în momentul în care a urcat într-un bloc pentru a duce o comandă.

De ce sunt atâtea furtișaguri? Cum să fie altfel, admit și locatarii, dacă aici se adună "scursura societății". "Păi aici sunt șapte cămine de nefamiliști, cele mai multe din tot orașul. Recidiviștii, când se eliberează din închisoare, unde să meargă? Doar nu or să meargă în centru, căci nu-și permit. Vin în garsonierele de aici", explică George Dragu.

Bătrânele, "vânate" la coadă la carne

Ajungem în piață. Aici este "locul de muncă" al hoților din buzunare și al bișnițarilor. "Să veniți sâmbătă dimineață, să vedeți ce este. Fiind aglomerație, atunci apar și hoții. Stau câte trei sau patru și le buzunăresc pe femeile care sunt la rând la carne. Îi văd, dar tac din gură, căci nu vreau să am probleme. Sunt bătrână, sunt văduvă și îmi este frică. Este rău peste tot, dar lumea nu vorbește, de teamă", ne spune o pensionară pe care o găsim în fața pieții. Înainte de a vorbi cu noi se uită cu grijă înspre parcarea din dreptul halei, pentru a se asigura că nu o vede nimeni. În colțul unde se adună de obicei șmecherii din cartier, bișnițarii de țigări și telefoane, este liniște. După care ne roagă să nu spunem nimănui că ne-a permis să facem câteva poze pieții, din apartamentul ei.

Boxele și Daciile - preferatele hoților

Până de curând se înregistrau în zonă și numeroase furturi din autoturisme. Înainte de Revelion, o grupare de câțiva indivizi ocheau mașinile uzate, de preferință Dacii parcate în zone slab iluminate și furau radiatoarele, acumu-latorii auto sau roțile de rezervă. Ajunse-seră la "performanța" de a sparge zece mașini într-o noapte, dar au fost prinși de polițiști și arestați preventiv.

La fel s-a întâmplat, spun oamenii legii, și cu cei trei recidiviști care spărgeau boxele. Ionel Grigoraș, Erol Iusein și Ștefan Dumitru Nicolae au intrat, prin folosirea de chei potrivite, într-o singură zi (pe 20 ianuarie) în 13 boxe ale unui bloc de pe Bulevardul Aurel Vlaicu - ceea ce polițiștii au putut dovedi, dar și ei spun că sunt mult mai multe! Au fost prinși în flagrant și prezentați instanței de judecată, iar pentru că erau recidiviști, au fost condamnați imediat la câte doi ani de închisoare.

"Spaima" cartierului

Frații Neculae și Gabriel Costel Boca sunt "renumiții" băieți răi din cartierul CET. Au fost anchetați pentru o bătaie de răsunet petrecută, în urmă cu patru ani, în clubul Rovas - potrivit anchetatorilor, au intrat în local și au bătut mai mulți clienți -, iar după câteva luni de proces, magistrații i-au condamnat la aproximativ 200 de zile de închisoare.

Cel mai recent scandal în care a fost implicat Neculae Boca a avut loc în luna februarie, când tânărul a bătut cu o bâtă de baseball doi pietoni care au ieșit în fața mașinii lui, un Jeep Grand Cherokee. El a fost acuzat de tentativă de omor și inițial a fost arestat. A fost eliberat după doar câteva zile, căci magistrații i-au aprobat recursul și au dispus să fie cercetat în libertate, dar să nu părăsească municipiul Constanța pentru următoarele 30 de zile.

Potrivit oamenilor legii, până în urmă cu doi ani și frații Răzvan și Florin Moldovenci le dădeau bătăi de cap. În 2009, cei doi au pătruns în sediul unei firme, cu fețele acoperite, l-au bătut pe paznic și au furat o mașină și mai multe bunuri. Au fost însă prinși după câteva luni și reținuți. "Au fost două grupări de hoți care au fost arestate. În plus, patrula auto este în fiecare noapte în zonă, pentru prevenirea și combaterea faptelor infracționale. Avem, mai des, sesizări privind tulburarea liniștii publice, pe fondul consumului de alcool", ne-a declarat cms. șef Florin Mănucu, adjunctul Secției 5 Constanța. 

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
a
6 martie 2012
a

După care ne roagă să nu spunem nimănui că ne-a permis să facem câteva poze pieții, din apartamentul ei. tocmai ce ati spus

ssst
6 martie 2012
baba

o sa o gaseasca acum pe baba batuta si violata in casa. "de ce ai spus fa la presa ca sunt hoti in cet. na de aici...." :)))))

Răspuns la: a
Adăugat de : a, 6 martie 2012
După care ne roagă să nu spunem nimănui că ne-a permis să facem câteva poze pieții, din apartamentul ei. tocmai ce ati spus
petrica
6 martie 2012
si noi!

in curind si in cartierul tomis 3 zona Graniceri unde tov. mazare face cartier de "asistati social" de tigani mai bine zis oare nu poate nimeni sa il opreasca Prefectul ce parere are (de ce nu imbunatateste C E T-ul sa nu mai platim atit Gcal.

anonim
6 martie 2012
CET=Mordor

CET-ul se aseamana cu taramul Mordor din Lord Of The Rings, este plin de Orci :))

mishu
6 martie 2012
baaa

eu stau in cet gura matii de prost si nu sunt orci. poate tactu e orca

Răspuns la: CET=Mordor
Adăugat de : anonim, 6 martie 2012
CET-ul se aseamana cu taramul Mordor din Lord Of The Rings, este plin de Orci :))
de la CET
6 martie 2012
sectia 5

militienii de la sectia 5 fac pe ei de frica cand aud de smekerii de la cet.... se duce omu cu o reclamatie la ei si cand iese din sectie baietii reclamati il asteapta in fata si il iau in primire... :-)) si te intrebi de unde au aflat asa repede...

Bogdanel
6 martie 2012
Sectia 5 nu prea te ajuta cu nimic...

Politistii de la Sectia 5 sunt printre cei mai corupti si mai penibili politisti din tara. Daca aveti probleme si locuiti in zonele arondate sectiei 5, aveti doua variante: 1. faceti o cerere la IPJ sa trimita agenti de la alta sectie sa se ocupe de caz; 2. daca prima varianta nu merge, incercati sa va faceti singuri dreptate ca nu aveti cu cine. Interesati-va sa aflati ce dusmani au fratii Boca, sa luati legatura cu interlopii rivali si sa ii folositi impotriva nenorocitilor de Boca. Stiu c anu e usor, ca trebuie sa stiti sa fiti diplomati cu ei, dar asta e...Constanta

DAN
6 martie 2012
tomis 3

Si in cartierul Tomis 3, aceeasi problema cu hotii. Fura tot ce se poate fura. Pedepsele sunt aproape inexistente pentru acesti infractori. Sparg masini, case, apartamente, spatii comerciale, ii prind si a doua zi sunt liberi sa faca ce vor. Daca ar sta in puscarii dupa faptele lor, nu ar mai avea chef sa faca asa ceva.

9. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

cet-ina
6 martie 2012
militieni sectia 5

Sotul meu a fostul batut crunt, iar ei au hotarat ca daca tot a fost batut merita sa plateasca si o amenda de 1.000 lei pentru ca l-a murdarit de sange pe dom' militian. Cica intentionat! Si obligat sa-si retraga plangerea impotriva agresorului pe motiv ca altfel ii face dosar penal pe motiv de ultraj impotriva "organului". PENIBIL! Asta e Sectia 5: RUSINEA POLITIEI CONSTANTA!

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Eveniment : La furat de anvelope auto uzate
Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iată ce cărți se fură din librării
Pagina a fost generata in 0.3639 secunde