Vești proaste pentru șoferii constănțeni: Primăria va ridica mașinile parcate neregulamentar

12798
9

Articole de la același autor

Cu toate că legea care permite autorităților locale să ridice autoturismele parcate ilegal este în vigoare de la începutul anului,
în municipiul Constanța nicio mașină nu a fost ridicată. Abia la sfârșitul acestui an, SC Confort Urban va achiziționa un utilaj care să manipuleze mașinile parcate ilegal, iar Regulamentul de funcționare ar putea fi aprobat la începutul anului 2018.


Totul s-a mișcat în ritmul melcului întrucât legea prevede ca primăriile să dispună de spații adecvate de depozitare a mașinilor și de vehiculele necesare de ridicare. 


Noutatea adusă de lege este reprezentată de faptul că firmele particulare angajate de primărie nu vor mai putea face această procedură, locul acestora fiind luat acum de servicii speciale din cadrul primăriilor sau administratorului de drum. Întrebat când va putea fi pusă în aplicare legea deja existentă de la începutul anului 2017, Decebal Făgădău, primarul Constanței, ne-a declarat că este necesar urmarea unor proceduri, dar și reglementarea unor "deficiențe". 


"Poliția Locală nu mai poate aplica sancțiuni și trebuie să apelăm la Poliția Națională. Sper să se reglementeze cât mai repede această deficiență. În momentul de față, Confort Urban este în achiziție a unui utilaj pentru ridicat autoturisme, iar până la sfârșitul anului cred că vom avea acest utilaj. Sper ca Poliția Locală să aibă competență pentru a aplica sancțiuni șoferilor care parchează neregulamentar", a declarat, pentru "Cuget Liber", Decebal Făgădău, primarul municipiul Constanța. 


Potrivit HG 965/2016, Poliția Locală poate aplica sancțiuni șoferilor care au parcat neregulamentar, doar dacă îi găsesc pe aceștia lângă autoturisme. Altfel, polițiștii locali au nevoie de sprijinul Poliției Române în cazul în care conducătorii auto nu sunt găsiți la autoturism. Din fericire, în cele mai multe dintre cazuri, polițiștii locali umblă în patrule mixte, alături de polițiști, iar în aceste condiții poate fi aplicată sancțiunea fără probleme. 


O altă problemă semnalată de edilul Constanței a fost cea legată de depozitarea autoturismelor, procedură ce ar urma să fie reglementată la începutul anului viitor. 


"Sunt și probleme secundare, precum depozitarea autoturismelor. Trebuie ca depozitarea să se facă în condiții de siguranță. De asemenea, ce se întâmplă în situația în care pe durata acestui proces de ridicare, transportare și depozitare, apar avarii? Toate aceste lucruri vor fi reglementate printr-un Regulament pe care-l vom supune aprobării Consiliului Local până la sfârșitul acestui an. Intenția mea este ca, începând cu ianuarie 2018, Confort Urban să poată ridica mașinile celor care nu respectă regulile", a mai adăugat Făgădău. 


Comentează știrea

DODO
3 octombrie 2017
depinde !

daca vezi prin ochii pietonilor atunci este o veste buna daca vezi prin cei ai soferilor este rea caci numai ei stiu cit te strofoci sa gasesti un loc de parcare mai ales in centru sau la ore de virf Inainte de a da cu parul primaria ar fi trebuit sa aiba grija sa asigure spatii de parcare concomitent cu degajarea stazilor de masinile abandonate Este adevarat ca sint soferi si nu putini care sint in stare sa intre cu masina pina in dormitor numai sa o stie linga ei

Arabu
3 octombrie 2017
Când fu Tache , nu fu Tică

Constănțenii sa stea liniștiți, ce spune Fătălău, este apa de ploaie ,la el când are lege nu are masina , dacă vrea masina de ridicat trebuie sa se imprumute de bani , apoi nu colaborează cu politia, etc . Este lanțul slăbiciunilor și prostiei tipice lui Fătălău și PSD - ului

o
3 octombrie 2017
pla

Masina lui fagabou sigur n-o veti ridica... cat si masinile trepadusilor cu pile pe la Primaria Constanta, de altfel plina de machidoni prosti si corupti.

Mara
3 octombrie 2017
Dona

Ha Ha ! Din doua una. Ori are politia in ingrijire vreun camp pe langa Constanta unde sa depoziteze zeci de mii de masini, ori are la indemana un set de reguli dupa care hotaraste care masini se ridica si ce masini nu. Si ar mai fi si a treia, sa se fasaie. Nicio intentie de rezolvare civilizata pana acum. Poti sa fii amendat de o mie de ori de politie ca traversezi strada prin loc nepermis iar masinile sa fie parcate pe toate trotuarele sa nu ai loc sa mergi. Omul ? sau masina ? Cand da primaria autorizatii de constructie, are ceva conditii cate locuri de parcare sa fie construite? Cat spatiu verde sa ramana ne- contruit ? Dora bacșiș si apartamente cadou recompensa pentru autorizatii.. D-aia avem primar in libertate, sa se bucure si el ca omu' de binefacerile guvernarii... Toti infractorii, urmariti si chiar dovediti, in libertate, asta este justitia pentru ei.

Dragnea
3 octombrie 2017
La pușcărie cu penalii din primărie

Sper să nu m-ai aibă voie paznicii de la locală să de-a amenzi,m-ai întâi creați locuri de parcare în tot orașul și pe procedati la ridicarea autovehiculelor și amendarea proprietarilor.

Ela
3 octombrie 2017
Parcari

Serios? Pai si asta vara unde ati fost? Imi este lehamite...

Emil
3 octombrie 2017
parcari

Dar masinile abandonate cine le ridica de pe domeniul public? Cine verifica masinile venite din strainatate ca sa nu fie furate!

alex
3 octombrie 2017
.

Stirea trebuie sa fie altfel....Vesti proaste pentru soferii fara pile la Politia Locala,li se vor ridica masinile si vor plati amenzi.Toata lumea vede ce se intampla in oras,ai o dacia si parchezi neregulamentar vine locala si te trage la raspundere,ai masina scumpa faci ce vrei ca nu te deranjeaza nimeni.

Eu
3 octombrie 2017
Rusine tov.Primar

Unde si al cui va fi terenul pe care se vor depozita auto ridicate?Nu mai da autorizatii cu 30-35%locuri de parcare.Vrei sa scapi de actualul arhitect ptr ca merge prea drept?Cine va vinde auto special catre primarie?Pret cu adaos 500%?Hotule ,cand pleci acasa si lasi locul oamenilor corecti???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5039 secunde