Vești proaste pentru Kovesi de la Bruxelles. A treia rundă de negocieri între Parlament și Consiliul UE a eșuat

291
Vești proaste pentru Kovesi de la Bruxelles. A treia rundă de negocieri între Parlament și Consiliul UE a eșuat - laura-1554389334.jpg
Negociatorii Parlamentului European (PE) și ai Consiliului Uniunii Europene nu au ajuns joi la un acord cu privire la desemnarea primului procuror-șef european, funcție pentru care candidează și fostul procuror-șef al DNA Laura Codruța Kovesi.


Anunțul a fost făcut pe Twitter de unul dintre negociatorii Parlamentului European.


Următoarea rundă de negocieri pentru șefia Parchetului European va avea loc în 10 aprilie.


Această a treia rundă de negocieri era necesară pentru că cele două instituții europene și-au exprimat sprijinul pentru candidați diferiți. Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi, în timp ce Consiliul UE pe Jean - Francois Bohnert, candidatul francez.


Precedenta rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE privind nominalizarea șefului Parchetului european s-a încheiat la 27 martie fără niciun rezultat. Negocierile au ajuns la un impas, deoarece niciuna dintre cele două instituții nu a părut dispusă la compromis: Parlamentul European a susținut nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, așa cum au decis comsiile LIBE și CONT prin vot, în vreme ce Consiliul UE a susținut numirea francezului Francois Bohnert, cel clasat primul la votul din COREPER (vot dat de ambasadorii statelor membre).


Prima rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE privind nominalizarea procurorului-șef al Parchetului European a avut loc pe 20 martie, încheindu-se, de asemenea, fără rezultat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9703 secunde