€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Vești bune: Va fi construită o nouă șosea spre sudul litoralului

Ştire online publicată Joi, 30 Octombrie 2014. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Un nou drum național va fi construit în județul Constanța. Acesta va face legătura între Autostrada Soarelui și stațiunile din sudul litoralului, va fi o alternativă la actuala rută și, potrivit autorităților, reprezintă soluția pentru a scăpa de ambuteiajele din timpul verii. 


De la București la Constanța, distanța este parcursă, chiar și în timpul verii, în aproximativ două ore. Dar, cum au ieșit de pe A4, la Agigea, începe calvarul, atât pentru turiști, cât și pentru localnicii care fac naveta la Constanța: se circulă bară la bară, iar nervii se întind la maximum. Statisticile arată că, de la un sezon estival la altul, afluxul de turiști pe litoralul românesc este în creștere, astfel că drumurile existente la ora actuală nu mai sunt suficiente. În acest context, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au luat inițiativa construirii unui nou drum național în județul nostru. De fapt, este vorba despre transformarea a două tronsoane de drum județean. 


„Este o variantă de descărcare a traficului spre sudul litoralului”, ne-a precizat Marin Dima, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. Concret, este vorba despre un sector de 6,8 kilometri din DJ 393, între Techirghiol și Biruința, și de un sector de aproximativ 9,3 kilometri din DJ 391, de la intersecția cu DJ 393, până în localitatea Tuzla. Noul drum va avea aproximativ 16 kilometri și va fi, potrivit reprezentanților instituției menționate, „varianta ocolitoare între drumurile naționale DN 39 - E87, în localitatea Tuzla, și DN 38 - E675, la Techirghiol”. Această șosea va fi alternativa pentru a ocoli bucata de drum dintre Eforie Nord și Eforie Sud, unde se blochează de obicei traficul, ne-au mai spus autoritățile. Astfel, traseul va fi: Agigea - Techirghiol - noul drum național ocolitor - Tuzla. Pe de altă parte, noua șosea, prin am-plasamentul ei, va veni în sprijinul pro-movării turistice a lacului Techirghiol și a împrejurimilor. 


Urmează exproprieri în zonă?

Primul pas pentru realizarea șoselei a fost făcut. Cele două porțiuni de drumuri județene au fost trecute din administrarea Consiliului Județean Constanța în cea a CNADNR-ului, în ședința de CJC de la începutul acestei luni. Urmează însă un drum lung. „Trebuie făcute expertize, realizat proiectul, obținut finanțare și autorizații. În aceste condiții, la această oră, nu putem să ne hazardăm și să dăm un termen de finalizare a lucrărilor”, ne-a precizat directorul Marin Dima. Pe de altă parte, se impune precizat că autoritățile iau în calcul două variante pentru legătura șoselei cu Tuzla: fie se va face pe ruta lui DJ 391, fie va fi realizată o nouă porțiune de șosea, mai aproape de lacul Techirghiol. De asemenea, cele două drumuri județene, pe aproape toată lungimea lor, vor trebui lățite și nivelate. Motiv pentru care CNADNR a solicitat sprijinul Consiliului Județean Constanța pentru a stabili regimul juridic al terenurilor de pe marginea celor două drumuri județene, pentru a stabili dacă vor fi necesare exproprieri pentru realizarea noii șosele. Rămâne de văzut, însă, câți dintre turiști vor alege noua rută, în condițiile în care va reprezenta, totuși, un ocol de peste 16 kilometri! 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7888 secunde