€ 4.7199
£ 5.2701
$ 4.1541

Mai multe ştiri online:

Vești bune pentru șoferi! Polițiștii le-ar putea suspenda mai greu permisul de conducere

Ştire online publicată Marţi, 06 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Permisul de conducere ar putea fi suspendat la acumularea a 45 de puncte, și nu la 15, cum e în prezent. Deputații juriști au adoptat, marți, un amendament la OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


Președintele comisiei juridice, Nicușor Halici a explicat votul din comisia juridică.

„S-a considerat că ar trebui mărit și cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor și practic și al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenționale, (…) se ajungea în situația în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenție nu foarte gravă, să i se suspende și permisul de conducere. Atunci am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45, pentru că e în natura umană, până la urmă cu toții greșim, în orice facem. Important este dacă o facem voit sau nu. Dacă nu o facem cu intenție și atunci nu e repetitivă, totuși conducătorul auto să nu poată fi sancționat pentru o greșeală, pentru că știți foarte bine, ba mai avem o urgență, ba infrastructura nu ne permite, ba suntem în tot felul de timpi în care trebuie să ne încadrăm ca și șoferi, bineînțeles„, a spus el, citat de libertatea.ro


El a adăugat că amendamentul a fost făcut de deputații PSD și este susținut și de ministrul Transporturilor, Lucian Șova.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8086 secunde