Vești bune pentru cei care vor autoturisme noi! Se schimbă regulile pentru programul "Prima mașină"

745
Vești bune pentru cei care vor autoturisme noi! Se schimbă regulile pentru programul

Articole recomandate

Vești bune pentru cei care vor mașini noi. Guvernul a adoptat ordonanță de urgență care modifică regulile pentru programul ,,Prima mașină''. Vor putea beneficia de ajutor de la stat și cei care, în trecut, au cumpărat deja o mașină nouă prin programele Rabla sau Prima mașină. Șoferii vor putea opta chiar și pentru autoturismele hibrid și pur electrice.


OUG care se află pe masa Executivul stabilește că pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, prețul de achiziție nu poate depăși suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz.


Pentru autoturismele hibrid prețul de achiziție nu poate depăși suma de 100.000 lei, fără TVA, în timp ce pentru pentru autoturismele electric hibrid și pur electric, prețul de achiziție nu poate depăși suma de 150.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz".

Beneficiarii Programului trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție a autoturismului nou pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, de minimum 25% din prețul de achiziție nou pentru autoturismele hibrid și de minimum 30% pentru autoturismul electric hibrid și pur electric .

Decizia Guvernul de a adoptat această OUG vine după ce CJUE a cerut Comisiei Europene sancționarea României pentru că nu au luat măsurile necesare de sănătate publică.

Potrivit Comisiei Europene, în București valorile-limită zilnice de poluare au fost depășite în mod constant. În anul 2016 acestea au fost depășite pentru o perioadă de 38 de zile.

Sunt vești bune și pt soferii care se temeau de o nouă taxă auto. Guvernul nu a găsit, până în prezent, o formulă care să nu poată să fie atacată în justiție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.73 secunde