Vești bune de la ANM: Weekend călduros în țară!

195
Vești bune de la ANM: Weekend călduros în țară! - ddd-1580479518.jpg

Articole recomandate

Vremea va fi deosebit de caldă în acest sfârșit de săptămână, termometrele urmând să indice chiar și 17 grade în Capitală, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), relatează Digi 24.

La nivel național, sâmbătă, valorile termice vor fi în creștere, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi slabe, dar spre seară și noaptea înnorările se vor accentua în regiunile intracarpatice, unde va ploua pe arii relativ extinse. La munte, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în toate zonele montane, în special pe creste, dar la cote mai reduse și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. Dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, în țară. "Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade. În vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi mai mult noros și va ploua cu precădere în cursul nopții, când pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În sudul și sud-estul teritoriului, ziua, cerul va fi variabil, iar în a doua parte a intervalului vor fi înnorări, însă doar izolat va ploua slab. La munte vor fi precipitații mixte, mai ales la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele montane, îndeosebi pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în celelalte zone", conform ANM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5413 secunde