€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

VESTE URIAȘĂ PENTRU MILITARI. IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA PRIVIND SALARIILE MILITARILOR. Când vor primi cadrele militare salariile mărite

Ştire online publicată Marţi, 23 Mai 2017. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, în această dimineață, Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Mai exact, aceasta este legea prin care, începând cu data de 1 aprilie 2017, salariul minim al militarilor va fi de 1.450 lei, căruia i se vor adăuga celelalte sporuri și indemnizații, calculate de asemenea la acest venit minim garantat. O dată promulgată legea, aceasta va fi trimisă la Monitorul Oficial spre publicare și își va produce efectele imediat. Astfel, în luna iunie, militarii vor primi salariul mărit și, foarte probabil, vor încasa și diferențele de la 1 aprilie. 


Imagini pentru IOHANNIS SEMNARE DECRET
XXX


În forma finală adoptată de Cameră se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea MApN, care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătățirea vieții militarilor și îndreptării deficiențelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora.

Principalul amendament se referă la solda de funcție, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabilește, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane. 
Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor bănești ale militarilor, stabilește că sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcției de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcție cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.

Începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va crește cu 50 la sută din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creșteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017, ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017, searată într-un comunicat de presă al MApN.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7515 secunde